Фахівці прокоментували ситуацію із кишковим отруєнням учасників фестивалю «Перлина Кам’янця»

Фахівці прокоментували ситуацію із кишковим отруєнням учасників фестивалю «Перлина Кам’янця»

Вчора, 22 листопада, представники міської ради, медики, правоохоронці, управління надзвичайних ситуацій прокоментували неприємний інцидент з отруєнням.

21 листопада упродовж дня з готелю «Ксенія» до міської лікарні було госпіталізовано 12 осіб – 9 дітей і 3 дорослих із ознаками гострої кишкової токсичної інфекції. Поселенці готелю були учасниками фестивалю «Перлина Кам’янця».

- Ми вже не вперше організовуємо подібні заходи. Тому те, що сталося, виявилося для нас справжнім шоком, - говорить організатор «Перлини Кам’янця» Віта Савінська. – Близько тисячі діток із 19 областей, 36 міст і двох селищ міського типу брали участь у змаганнях. Всіх гостей ми розселили по кількох готелях. У «Ксенії» проживало 227 осіб. І лише тут виникла така ситуація».

За інформацією начальника управління охорони здоров’я Юрія Пливанюка, до готелю одразу було направлено кілька карет швидкої допомоги. Всі сили були спрямовані на надання першої невідкладної допомоги.

Однак попри зауваження медиків, батьки більшості дітей від їх госпіталізації відмовилися, мотивуючи це купленими квитками на потяг. Саме тому двоє лікарів із Кам’янця супроводжували учасників фестивалю аж до Києва. Як повідомляє «Українська правда», навіть у дорозі діти і батьки були проти госпіталізації.

Чим саме діти отруїлися і точний діагноз фахівці також поки що назвати не можуть. Тривають лабораторні дослідження.

Коментарі
keyboard_arrow_up