Кір на Кам’янеччині: хворих містян стає менше

Кір на Кам’янеччині: хворих містян стає менше
Reuters
  • Лікар-епідеміолог Алла Грицай повідомила, що цьогоріч рівень захворюваності кором у місті перевищив торішню захворюваність вдвічі, в районі втричі
  • Але з'явилися тенденції на покращення стану здоров'я кам'янчан  

З початку 2019 року інфекція кору передавалась швидкими темпами, подоляни заражались в різних громадських місцях та установах.

За словами завідувача відділення організації епіддосліджень Алли Грицай, під час неоголошеної епідемії кору - 2 місяці 2019 рівень захворюваності кором у місті перевищив торішню захворюваність вдвічі, в районі втричі.

За останні два тижні кір зменшив оберти, і проти 30-50 випадків у тиждень протягом січня-лютого, у березні медики реєструють 20-25 випадків.

Лікар повідомляє, що найважче було зібрати верифіковані дані за щеплення. Виявилося, що багато жителів Кам’янеччини не мали документального підтвердження щеплень проти кору, а дітям зробили багато фіктивних щеплень. До того ж, медикам було складно організувати у стислі терміни щеплення за епідпоказниками.

«У домашніх осередках практично неможливо було запобігати послідовним випадкам захворювання. Важко було швидко локалізувати осередки в організованих колективах, інколи навіть вдавались до тимчасового розмежування колективів, аби розірвати механізм передачі збудника кору.», йдеться у повідомленні.

З’явилась крихітна надія на ще далеке, але вже цілком реалістичне епідемічний добробут з кору.

Коментарі
keyboard_arrow_up