Куди звертатися захисникам України, щоб отримати медичну допомогу у Кам’янці

Куди звертатися захисникам України, щоб отримати медичну допомогу у Кам’янці
Фото з мережі Інтернет
  • Скільком військовим можуть допомогти у місцевих лікарнях

Сьогодні на сайті міністерства охорони здоров’я України опублікували список закладів, які можуть надати вторинну медичну допомогу захисникам українських кордонів.

У цих закладах Кам’янця-Подільського військовослужбовці зможуть пройти лікування і реабілітацію, а після отримання медичної допомоги - військово-лікарську експертизу. Загалом міські лікарні можуть прийняти у себе 205 захисників. У разі, якщо військовослужбовців евакуюють до нашого міста, то вони можуть звернутися до :

Кам’янець-Подільської міської лікарні № 1, що знаходиться на вулиці Пушкінська, 31.

Міська лікарня може прийняти 135 військових на профільних ліжках і надати їм вторинну (спеціалізовану) і третинну (висококваліфіковану) медичну допомогу;

Також військовослужбовці можуть звернутися до Кам’янець-Подільської центральної районної лікарні, що знаходиться на вулиці Матросова, 30. Медики можуть обслугувати 73 поранених і травмованих у перинатальному центрі.

Як зазначив заступник міського голови Вадим Савчук:

"Лікарських засобів як завжди небагато. У разі надзвичайної ситуації, то ми братимемо медикаменти із резервного фонду. Ми кам’янчани як і всі українці відчуваємо, що у лікарнях цього не вистачає. Наразі, наявні першочергові засоби для надання невідкладної допомоги, а в більшості фінансування, на жаль, немає. У разі екстренної ситуації, то медикаменти надаватимуться."

Коментарі
keyboard_arrow_up