Лікар Кам’янця повідомила, що серед містян є хворі на менінгіт

Лікар Кам’янця повідомила, що  серед містян є хворі на менінгіт
  • Медики виявили у 8 кам’янчан серйозний і гнійний менінгіт, серед хворих є діти
  • Про це повідомила завідуюча відділення організації епідеміологічних досліджень Кам’янець-Подільського міськрайонного відділу Грицай Алла Вадимівна 

Із початком листопада 8 кам’янчан захворіли на гострий менінгіт. Серед них двоє хворих у важкому стані госпіталізували до Хмельницької інфекційної лікарні, а шестеро лікуються у інфекційному відділенні Кам’янець-Подільської лікарні №1.

Як повідомляє Хмельницький обласний лабораторний центр, у Кам’янці немає належних умов для дослідження вірусів. Наразі лікарі міста діагностують хворобу лише за клінічними ознаками, але діагноз може бути неточним і може нашкодити вашому здоров’ю, у випадку призначення неправильного лікування.  Отримати точний діагноз містяни можуть лише з урахуванням сукупності симптомів, загальноклінічних, цитологічних досліджень, інструментальних та інших обстежень у дорогих приватних лабораторіях, але це не всім по кишені.

У чотирьох дітей і чотирьох дорослих лікарі виявили гострий менінгіт, кожному з них провели спинно-мозкову пункцію (пунктують субарахноїдальний простір спинного мозку за допомогою спеціальної голки з мандреном у поперек). Внаслідок чого, встановили, що у однієї четвірки серозний менінгіт, а у іншої гнійний. Хворі на гнійний менінгіт мали запальні процеси у верхніх дихальних шляхах і у них знайшли стрептококи (паразитичні бактерії, що знаходяться у дихальних і травних шляхах, ротовій і носовій порожнинах та товстому кишечнику). У лабораторії зазначили, що у одного кам’янчанина виявили нетипований ентеровірус.

Лікарі проаналізували стан хворих і назвали спільні ознаки:

  • продромальний період, що триває 1-2 дні 
  • сильний головний біль 
  • блювота
  • підвищення температури до 38 градусів 
  • світлобоязнь 
  • ригідність потиличних м’язів 
  • позитивні менінгеальні знаки

Щоб вберегтися від інфекції – дотримуйтеся особистої гігієни; прибирайте і часто провітрюйте приміщення; уникайте людних місць в сезон активності вірусних інфекцій; своєчасно звертайтеся до лікаря; якщо ви маєте хворого у родині, ви повинні його ізолювати.

Коментарі
keyboard_arrow_up