На Хмельниччині підвищилась інфекційна захворюваність на 7%

На Хмельниччині підвищилась інфекційна захворюваність на 7%
  • Лікар-епідеміолог повідомив, що підвищення інфекційних захворювань відбулось в 11 регіонах, в тому числі й на Кам’янеччині

З 24 по 30 червня 2019 року до лікувально-профілактичних закладів Хмельниччини з підозрою на інфекційну патологію звернулись 261 громадянин.

Це 7% більше ніж на попередньому тижні. Інтенсивний показник по області становить 20,4 на 100 тисяч населення (на попередньому тижні – 19,07). Про це повідомляє прес-служба Хмельницького обласного лабораторного центру.

Зростання інфекційної захворюваності відбулось в 11 регіонах:

Віньковецький, Деражнянський, Дунаєвецький, Ізяславський, Кам’янець-Подільський, Летичівський, Теофіпольський, Хмельницький, Шепетівський райони та міста Кам’янець-Подільський і Хмельницький. Рівень захворюваності в цих регіонах підвищився, в порівнянні з попереднім тижнем, в 1,1-3,8 рази.

В той самий час, у Білогірському, Волочиському, Городоцькому, Красилівському, Славутському, Старокостянтинівському, Старосинявському, Чемеровецькому, Ярмолинецькому районах та м.Нетішині захворюваність навпаки знизилась в 1,1-2 рази, а у Полонському та Новоушицькому районах – залишилась на показниках попереднього тижня.

Найбільш інтенсивно епідпроцес поширювався в Ізяславському – 33,9 випадку на 100 тисяч населення та Красилівському – 32,9 району.
 

Зростання інфекційної захворюваності відбулось внаслідок дорослого населення - хворих побільшало в півтори рази. Серед дитячого населення захворюваність знизилась на 18%.

Кількість хворих на крапельні інфекції залишилась на рівні попереднього тижня, на кишкові – зросла з 83 до 103 випадків.
  Фахівці ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» розслідували 214 випадків інфекційних захворювань, в тому числі кишкових інфекцій – 103, крапельних – 93.

Дослідження провели, щоб встановити джерела збудника інфекцій та локалізації вогнищ інфекції. Вони обстежили 20 осіб з-поміж контактних, в тому числі 3 декретованих.

У вогнищах активно виявили 7 хворих. В 56 вогнищах проведена заключна дезінфекція. Проведена профілактична дезінфекція 2 криниць громадського користування.

Коментарі (3)
  • Наталка Ковальська

    Яка саме інфекція з допису незрозуміло

    Наталка Ковальська reply Наталка Ковальська

    Новини Кам'янця-Подільського 20 хвилин це лор захворювання чи роиавірусна інфекція?

    Новини Кам'янця-Подільського 20 хвилин reply Наталка Ковальська

    Лабораторний центр повідомив про загальну статистику інфекційних захворювань
keyboard_arrow_up