Протистояння байдужості - кам'янчани збирають кошти для бійця ООС

Протистояння байдужості - кам'янчани збирають кошти для бійця ООС
  • Кам'янецькі волонтери збирають кошти на протез для воїна ООС
  • Журналісти "20 хвилин" поспілкувалися з бійцем і волонтерами

До того як почалася революція гідності, Віталій разом із другом відкрили власний бізнес, проте війна змінила його плани. Багаторічні заняття спортом і участь у змаганнях стали у пригоді. Навички у боях без правил стали надійною основою у військовій справі. «Бєлий», позивний Віталія, починав воювати на Луганщині, в батальйоні «Айдар», проте пішов звідти у 2016-му, тоді командування наполягало на підписанні контракту.  Чоловік відмовився, адже, щоб захищати свою країну, не обов'язково зв’язувати себе угодою.

Друзі по фронту цінують чоловіка за відчайдушність і оптимізм, їх підтримка - найважливіша, адже вони стали для нього сім'єю. Сьогодні боєць проходить реабілітацію вдома, але за нагоди приїздить до побратимів на передову, де почувається на своєму місці.

«Я воюю з 2014 року, проливши кров і зазнавши втрат, тепер, не можу опустити руки! Навіть без частини однієї ноги – я не менш важлива бойова одиниця і зміг це довести собі та іншим»

Віталій втратив ногу натрапивши на протипіхотну міну у зоні бойових дій, під час виконання завдання.

«Сталося неочікуване-поруч прогримів вибух. То була ПМН, заборонена в усьому світі. Міна спрацювала чітко. Друг Білий залишився без частини ноги. Але то сталевий хлоп. Мощнейший! Він, навіть, не зойкнув, відчувши халепу, відскочив убік, захищаючись одним із "подарунків" для сєпарів! Спостерігачі, що одразу виглянули, не зрозуміли, що сталось, як близько від них була смерть. Той супергерой врятував і себе і друзів», пишуть побратими про Віталія у мережі Facebook.

Чоловікові потрібен протез вартістю 8 тисяч доларів і кам'янецькі волонтери - творча молодь міста, вирішили долучитися до збору коштів для хлопця.

Волонтер із Кам’янця-Подільського Тетяна Дембіцька розповідає:

«Я взялася за справу Віталія через поклик серця - як би рожево це не звучало. Додам, що я далеко не за кожного візьмусь, лише, за того, в кому зможу відчути внутрішню  силу і бажання боротись. Інші мене підтримали, адже кожен з нас в житті пережив ситуацію, яка стала поштовхом до того, щоб протистояти байдужості!»

Реквізити для допомоги:

Рахунок Ощад-Банку: 4790 7099 9361 71 43-отримувач Білоус Віталій Володимирович.

Телефон для довідок - 0674371532 - Тетяна

Коментарі
keyboard_arrow_up