Ситуація з ожирінням у Кам’янці-Подільському

Ситуація з ожирінням у Кам’янці-Подільському
Фото з мережі Інтернет
  • Лікар міста повідомив про теперішній стан ситуації цієї проблеми
  • Найбільше ця проблема торкнулася дітей

Лікар з гігієни дітей та підлітків Н. Канарчук повідомляє, що від 12-14% учнів молодших і середніх шкіл Кам’янця-Подільського страждають проблемою ожиріння. Як відомо, цей показник не змінюється протягом останніх років.

Тепер, ця ж проблема торкнулася й старшокласників: юнаків та дівчат віком від 15-17-и років. Нездорове харчування та сидячий спосіб життя сприяють  поширеності ожиріння втричі. Тут, показники сягають від 32-39-и %.

Медики звертають увагу кам’янчан на цю ситуацію. Звідси і комплекси, і проблеми із самооцінкою. Дитячому здоров’ю загрожує небезпека, адже побороти лишню вагу у молоді роки без шкоди важко.

Дорослі ж  кам’янчани мають також стабільні показники від 23-25%.

Ожиріння може спровокувати розвиток діабету, серцевих хвороб, онкологічних захворювань. Важкі форми ожиріння порушують роботу життєво важливих органів та систем, що може спричинити передчасну смерть.

За даними лікарів-ендокринологів нашого міста, за останні роки ІІ тип цукрового діабету частіше виявляється у дітей підліткового віку, які страждають ожирінням.

Містянам радять:

  • викорювати «сидячий» та «лежачий» спосіб життя;
  • більше рухатися і робити елементарну зарядку;
  • надавати перевагу сходинкам, аніж ліфту;
  • відмовитися від неповноцінної їжі;
  • насолоджуватися їжею, не поспішаючи;

«Пам’ятайте: ви відповідаєте за здоров’я своїх дітей. Оберіть правильний режим дня вашої дитини, дитина не повинна сидіти за монітором комп’ютера або ж екраном телевізора більше 20-30-и хвилин, вона повинна інтенсивно рухатись, і це має бути на свіжому повітрі. Харчування дитини має бути здоровим, натуральним, відповідати фізіологічним віковим потребам», йдеться у повідомленні лікаря.

Коментарі
keyboard_arrow_up