У Кам’янці пік захворюваності ГРВІ очікується у кінці грудня та на початку січня

У Кам’янці пік захворюваності ГРВІ очікується у кінці грудня та на початку січня
Ілюстративне фото з мережі Інтернет
  • У Кам’янці з початку листопада почастішали випадки захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції.
  • Незабаром також очікується найбільша кількість заражень на грип та ГРВІ.

 

Епідемологічна служба сьогодні, 4 грудня, на нараді лікарів повідомила, що наразі у місті відбувається збільшення захворюваностей на грип та ГРВІ. Загалом за листопад за статистичними даними кількість хворих зросла удвічі. Наразі спостерігається темп приросту випадків заражень гострими респіраторно-вірусними інфекціями на 20 %, у Хмельницькій області епідемічний поріг не перевищено.

Головний лікар Кам’янець-Подільської міської лікарні №1 Чернець Олександр додав, що найбільший пік захворюваності очікується на кінець грудня - початок січня.

Що робити для покращення імунітету?

Для підвищення імунітету раджу забезпечити себе повноцінним харчуванням, такою їжею, де б переважала велика кількість вітамінів - овочі, фрукти, соки. Варто також більше перебувати на свіжому повітрі.

Я не сторонник того, щоб люди вживали будь-які додаткові імуностимулятори, це не є правильно, адже ці хімічні препарати можуть навпаки призвести до погіршення стану, до змін у структурі крові й автоімунній системі організму. А от просто повноцінне харчування та здоровий сон найкраще зміцнює організм. І ще не пізно за цей тиждень та наступний зробити щеплення проти грипу. Але людина повинна сама піти купити в аптеку і зробити щеплення, - розповідає Чернець Олександр.

За отриманням консультацій стосовно питань профілактики грипу та ГРВІ у Хмельницькій області можна зателефонувати за номером (0382) 71-95-16 із 8:00 до 18:00.

Коментарі
keyboard_arrow_up