Що почитати восени? Кам’янчани діляться книжковими вподобаннями

Що почитати восени? Кам’янчани діляться книжковими вподобаннями
  • Цьогоріч осінь у Кам’янці дійсно традиційна – із дощем, вітром та мріями про гарячий чай.

  • Чудовим доповненням до домашнього затишку є хороша книга, тож журналісти “20 хвилин” вирішили запитати кам’янчан, що ж вони обирають для читання.

Оксана, викладач:

"Зараз підсіла на «Відьмака». Можу порадити почитати на осінь Шкляра, зараз вийшла його нова книга «Троща», загалом усі його романи підійдуть до осіннього настрою."

 

Христина, громадський активіст:

"Я раджу почитати Гері Чепмена «П`ять мов любові». Це книжка на усі життєві ситуації. У серії є рекомендації для подружнього життя, батьків і дітей. Вона написана не у художньому стилі, але досить цікаво. Психолог розповідає про власний досвід. Мені здається, що із цією книжкою чудово буде посидіти дома із чашечкою чаю."

Анастасія, студент:

"Осінь в мене в певні моменти асоціюється з похмурим настроєм, а в інші - з чимось приємним та позитивним. Тому постараюся рекомендувати книги відповідно до того, з чим в мене асоціюється дана пора року:

1. "Джейн Ейр" Шарлоти Бронте. Твір про дівчину, яка втратила своїх батьків і спочатку змушена була жити в сім’ї дружини дядька, де з неї знущалися, а  згодом - у інтернаті, де відношення до неї було не кращим. Через деякий час після закінчення інтернату вона потрапляє гувернанткою в замок містера Рочестера - місце, в якому прихована страшна загадка, яка сильно вплине в майбутньому на життя головної героїні. Це розповідь про те, як важливо бути в житті доброю людиною, не піддаватися різного  цькуванням, бути вірним своєму коханню, не зважаючи ні на що - ані на вік, ані на серйозні перешкоди у відносинах з коханим. Це книга про те, що потрібно бути сильною в цьому житті і боротися за своє щастя.

2. "Консуело" Жорж Санд (продовження - - "Графиня Рудольштадт"). Це історія, сповнена пригод, подорожей та кохання. Головна героїня - Консуело - це оперна і дуже талановита співачка,  яку спіткала доля пережити довгу мандрівку Європою, під час якої вона закохується і втрачає своє кохання. Їй довелося подорожувати певний час, прокинувшись хлопцем. Одного дня її кидають через непорозуміння до темниці, звідки її визволяють. Після  звільнення на неї чекає величезний сюрприз, який стане для неї повним шоком в приємним у значенні слова.

3. "Майстер і Маргарита" Михайла Булгакова. Книга допоможе краще зрозуміти сутність добра і зла, по-іншому поглянути на те, що відбувається довкола."

Діана, студент:

"Рекомендую почитати "Казки старого Вільнуса" Макса Фрая. Для них не потрібний гарячий чай, який так часто необхідний восени, а все тому що ці історії теплі самі по собі."

 

Олександра, студент:

"Варто почитати «Покров» Люко Дашвар Про Україну та про Майдан, про Покров та про скарб, про спогади, біль і звісно про кохання, але не про приторне кохання, а про справжнє, крізь віки і перешкоди, з присмаком болю. Ця книга не стане черговою на вашій полиці, вона бере за живе і залишається в серці.  

«1984» Джордж Оруэлл Антиутопія, від якої волосся стає дибом, а сюжет не відпускає до останньої сторінки. Немає нічого страшніше ніж тотальна несвобода.  
«О дивный новый мир» Олдос Хаксли Книга що породжує більше питань ніж відповідей. Антиутопія що змушує задуматись над тим що маєш, і над тим що мають герої романів, над існуючими стереотипами. Від антиутопії чекаєш мінусів та очевидного негативу, а отримуєш привід для роздумів. 
«Голова Якова» Любко Дереш Ще одна чудова книга сучасної української літератури. Алхімічна комедія що прокачує мозок та захоплює сюжетом. Окрім того книга написана чудовою мовою. Проте твір не для всіх, сенс треба вміти побачити. 
«Зона Покриття» Стівен Кінг Перша книга Кінга яку я прочитала. В результаті вірусі в програмі всі власники мобільних телефонів отримали імпульс, який діє на людський мозок. Імпульс стирає основну інформацію і залишає в мозку все чисте і жахливе. А відкритий фінал ще надовго змусить задумуватись над книгою . 
«Поллианна» Элинор Портер Казка, яку варто читати всім з малку до велика. Повчальна книга, сенс якої доходить з часом. Книга про дівчинку, яка стала сиротою і змушена жити з тіткою яка не любить дітей, а дівчинку взяла до себе тільки з почуття провини перед сестрою. І рятує цю дівчинку гра в «радість», і насправді гра змінює світобачення і додає сил."
 
Ольга, студент:

"Дійсно осіннью для мене стала книга Достоєвського "Біси". Твір робить значний акцент на тому який вибір здійснює людина в своєму житті,  не важливо чого він стосується релігії, політичних вподобань чи моральних принципів. Кожен щось обирає і автор показує весь шлях,  яким пройде людина внаслідок свого вибору.  Чимало роздумів в книзі виділено Богу,  а точніше тому чи він існує,  чи ні і чи людина може стати таким Богом. Але основна лінія оповіді стосується політичного поля, а точніше Того, хто гідний влади, і те як спотворюються романтичні ідеалістичні теорії,  коли втілюються в реальність. Також роздуми автора стосуються ролі інтелігенції,  ні не тієї , яка танцює на балах та веде свідські бесіди ща келихами пянкого напою,  а тих які є інтелігентами у всьому в кожному своєму листі,  слові чи дії. Що робить з інтелігентом автор?  Поміщає його в сільську реальність, чи заради насмішки,  чи заради отримання відповіді на питання, по те чи виживе інтелігент поза тепличними умовами велюрових диванів. Прописано чимало не стереотипних образів,  після прочитання книги відразу не можеш сказати чи цей герой є позитивним чи негативним. Декілька сюжетних ліній,  і не менша кількість дуже реалістичних персонажів плутає але спускає тебе з небес га землю. Такий природній погляд на життя приземлює і тебе  самого,  а кожен вчинок  героя дає хорошу поживу для роздумів,  що потребує в осінню пору людська свідомість,  опісля літнього розслаблення та відпочинку."
Коментарі
keyboard_arrow_up