“Партія “Основа” знає, як зробити так, щоб українці повернулись з-за кордону”: Сергій Тарута у Хмельницькому (прес-служба партії "Основа")

“Партія “Основа” знає, як зробити так, щоб українці повернулись з-за кордону”: Сергій Тарута у Хмельницькому (прес-служба партії "Основа")

До Хмельницького з робочим візитом завітали очільники партії “Основа”. Лідер політичної сили Сергій Тарута та голова партії Андрій Ніколаєнко приїхали, аби представити нового голову обласного осередку Андрія Починка. Крім того, партія “Основа” провела зустріч зі студентами Хмельницького національного університету та поспілкувалась із підприємцями з місцевого речового ринку.

“Основа” - це партія людей справи, тож на прес-конференції з журналістами її очільники змогли представити своє бачення, як подолати три виклики, які зараз постали перед Україною. В першу чергу, мова пішла про вирішення збройного конфлікту на Донбасі та досягнення миру. Лідер політичної сили Сергій Тарута має напрацювання про те, як вийти з економічної кризи та подолати бідність населення.

  • Ми сьогодні відвідали ринок і поспілкувались з підприємцями. А ринок - це індикатор того, що відбувається в суспільстві. Політики можуть казати, як все гарно, як щось робиться, а на ринку видно, чи є в людей гроші. Але ми маємо відповідь, як зробити так, щоб наша країна була однією з найрозвинутіших країн світу. Два тижні тому ми підготували книгу про основи регіонального розвитку, тут є аналіз тих можливостей, які є в кожному регіоні, в тому числі і на Хмельниччині, а також описані слабкі сторони і як їх подолати, - пояснює Сергій Тарута.

Розповіли очільники партії “Основа” і про те, як подолати колосальну міграцію молоді за кордон. За словами Сергія Тарути, десятки тисяч людей виїжджають шукати кращої долі, тому що не бачать перспектив в рідній країні.

  • Партія “Основа” знає, як зробити так, щоб українці повернулись з-за кордону. І це не популізм, а чітке розуміння того, як це зробити. Ми у своєму житті бралися за важкі речі і їх виконували. Бачення, як вирішити цю проблему - це дуже прискорений розвиток України до 10-12% на рік. Це та мета, яку ми собі ставимо. Ми не плануємо надалі залучати кредити, бо це руйнує нашу країну. Натомість будемо залучати інвестиції, які і сприятимуть розвитку. Тоді люди відчують, що тут є можливість себе реалізувати, тут доходи населення не менші, ніж за кордоном. Тоді ми зупинимо виїзд людей і зупинимо міграцію. Крім того, треба розуміти, що окрім доходів, людям потрібно забезпечити безпеку, свободу, якість освіти та охорони здоров’я, інфраструктури, - каже Сергій Тарута.

Партія «Основа» останнім часом активно просуває програму «Принципи поваги». Очільники політсили сподіваються повернути довіру українців до влади завдяки достойній заробітній платі, гідній пенсії і не змушуючи людину просити субсидію через захмарні тарифи.

  • В Україні не вистачає не лише стратегії економічного розвитку, а й довіри один до одного. Довіра зруйнувалась через те, що влада за 27 років проявляла зневагу до людей. Державі потрібно зробити все, щоб українці захотіли тут жити, щоб побачили поважне ставлення до себе. Для кожної людини це має бути гідна оплата праці, але не мінімальна зарплата. Молода сім’я має відчувати, що  новонароджений українець - це найбільша цінність і він має підтримку від держави. Інша річ - це перше робоче місце. Якщо ми хочемо, щоб молоді люди після навчання не залишали Україну, то потрібно стимулювали роботодавців приймати на роботу молодих фахівців. А якщо молода людина хоче займатись підприємницькою діяльністю, то має бути ефективна система кредитування. Ми будемо і надалі пропонувати шляхи відновлення цієї поваги, - розповідає голова партії Андрій Ніколаєнко.

 

на правах реклами

keyboard_arrow_up