У Кам’янці вивішуватимуть революційний прапор ОУН у пам’ятні дати. Що думають кам’янчани? (Опитування)

У Кам’янці вивішуватимуть революційний прапор ОУН у пам’ятні дати. Що думають кам’янчани? (Опитування)
  • На сесії міської ради , 6 березня, ухвалили вивішування у пам’ятні дні червоно-чорного прапору. Журналісти сайту “20 хвилин” вирішили запитати думки кам’янчан про це.

Христина Будурович

Вважаю це дуже вдалим та гарним рішенням. Чому?
Цей прапор має в собі особливу символіку та надзвичайно важливий сенс для борців за незалежність нашої держави в різні часи тривожності для нашого народу,  саме під цим прапором віддавали і віддають життя тисячі українців. Може хтось з цим не погоджується, мовляв, у нас є і важливіші рішення, які треба приймати, але патріотичне виховання і любов до своєї країни має бути постійним, тому що без любові та поваги ми не зможемо мати добробуту і процвітання.

А червоно-чорний прапор буде нагадувати про цю любов та що ми маємо поважати і пишатися ким ми є, і що ми робимо!

Віктор Годний

Як на мене, то це цілком нормально і можна навіть похвалити депутатів за спільне рішення.
Звичайно що важливо не тільки факт прийняття, а й саме розуміння цього факту. Кам'янець-Подільський дав багатьох відомих особистостей, які під червоно-чорним прапором відстоювали ідеї сучасної України і прав громадян, які тут живуть. В різний час це були різні українські армії, а сьогодні багато хто навіть з добровольчих батальйонів захищає цілісність Української держави.

Головне, щоб під цим прапором не прикривали якихось недостойних вчинків сучасників і цінували суть такого прапору. Це визнання містом повних цінностей і зовнішнє маркування певних декларацій - а саме успішної і сильної країни через успішне і сильне місто.

Але одне діло під таким підписатись - зовсім інше - це все виконувати. Побачимо. Все тільки починається.

Ольга Фортельна

Думаю, що річ аж ніяк не в прапорі, а скоріше в пам'яті. Кожен повинен пам'ятати день, який був важливим для української історії чи культури. А вивішування прапору - тільки формальність, яка аж ніяк не визначає нас як свідомих українців. І його вивішуванння матиме значення тільки для тих, хто розуміє причину. Але практика показує, що для більшості громадян - це просто стяг, який висить біля міської ради, а не символ шани минулих поколінь чи пам'ятних дат.

Сергій Швець

Чесно кажучи важко сказати. З однієї сторони символи безперечно важливі, а червоно-чорний прапор таким є... Але ж у нас все таки є державний прапор... Чим він поганий? Хіба його мало?
Це рішення, як на мене, просто пуста трата часу...що його прийняття, що виконання у майбутньому.

Максим, побажав залишитися анонімним

По-перше, самого рішення я ще не бачив, тому точно чи він буде майоріти лише по певним пам'ятним дням, чи завжди - сказати затрудняюсь. Стосовно моєї особистої думки, то я вважаю що в дні пам'яті подій, пов'язаних з національно-визвольними змаганнями поч ХХ ст. буде дуже добре вивішувати червоно-червоний. Взагалі, на мою думку сьогодні ми не можемо дати абсолютно об'єктивну оцінку цим подіям, адже як радянська історіографія, так і сучасна містить в собі досить великий політичний контекст.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up