Фото дня: квітами по стінах. У Кам’янці з’явиться ще один стінопис

Фото дня: квітами по стінах. У Кам’янці з’явиться ще один стінопис
  • Соняхи й мальви на тлі блакитного неба – такий колоритний стінопис скоро прикрасить частину фасаду одного із будиночків у Старому Кам’янці.
  • Художниця каже, що раніше на цьому місті була неохайна абревіатура, намальована чорною фарбою.

Кам’янець – Подільський – подільська столиця муралів. Започаткували таку традицію у Кам’янці організатори масштабного фесту «Республіка». Згодом містяни зрозуміли, що стінопис – то не лише естетично, а й функціонально. Досить того, що образотворча композиція привертає увагу містян й влади до критичного стану будівлі, натякаючи, що стан той треба змінювати. Так ще й гарний малюнок може замінити недоречне та неохайне, часто нецензурне графіті, що псує естетику екстер’єру.

У Старому місті, у невеличкій вуличці, що сполучає Троїцьку вулицю та Зарванську, незабаром з’явиться ще один стінопис. Художниця, пані Тетяна, не відволікаючись від малярства, розповідає журналістам «20 хвилин», що композицію створює ось уже упродовж двох тижнів. Виділяє щодня по годині-дві на малювання. Попросили про образотворчу допомогу власниця магазину шпалер та дизайну інетр’єру, що знаходиться поруч. Адже раніше на цьому місці було недоречний розпис чорною фарбою.

Зовсім згодом майстриня завершить роботу над стінописом. У Кам’янці на один мурал стане більше.

Коментарі
keyboard_arrow_up