Дреди, кеди, Пікачу. У Кам’янці відгримів фестиваль "Respublica"

Дреди, кеди, Пікачу. У Кам’янці відгримів фестиваль "Respublica"

Місцеві жителі за шість років досі не звикли бачити в Кам’янці - Подільському таку кількість екстравагантної молоді. З кожною новою "Respublic-ою" кількість неординарних учасників постійно збільшується. Як і музична складова фестивалю. Журналісти «20 хвилин» поринули у чотириденний арт-фест "Respublica" разом із Кам'янцем.  

Фестиваль зібрав меломанів різного віку.

Люди

"Respublica" - останній фестиваль сезону. Охочих цьогоріч востаннє відфестивалити  було чимло. Якщо у четвер все лише починалося, і люди тільки з’їжджалися до Кам'янця з усіх усюд, то в суботу місто фактично не спало.

Нічна "Respublica"

Упродовж усіх чотирьох  фестивальних днів ніхто не намагався приховувати себе справжнього.

Кожен демонстрував внутрішній світ завдяки зовнішньому самовираженню якомога екстравагантніше. Хтось одягався у відверті сукні монахині, чиєсь волосся мало колір неба, сонця, літньої трави. Але кожен із них приїхав до Кам’янця, аби послухати наживо улюблений гурт.

 Андрій, 22 роки, Волинь

- Приїхав з друзями за компанію. Найбільше чекаю на "Louna". "Трубецкой" розчарував.

Таня, 19 років, Львів

- Найбільше чекаю на "Louna", "Порнофильмы" і "Кожанный Олень".

Пікачу, Київ

- Дуже чекаю "Louna".

Юда, 21 рік, Київ

- Як і всі, чекаю "Порнофильмы".

А ось цей хлопчина, наприклад, обіймав всіх поспіль. Кожен free hug юнак відзначає собі на тілі.

Музика

Ведучими фестивалю, традиційно, були яскраві та харизматичні М’яч Дредбол та Вікторія Жуковська.

М'яч Дредбол та Вікторія Жуковська

 "Respublica" 2016 року прийняла чимало музичних гуртів. Функціонувало аж 5 сцен: головна, замкова, арт-двір, тунель та сцена біля Ратуші. Остання, до речі, була безкоштовною. Головна сцена, котра вже декілька років поспіль зручно вміщується на території Нового замку, приймала хед-лайнерів фесту.

Гурт "Вагоновожатые" на головній сцені

Арт-двір став справжнім осередком для відпочинку: "республіканці" купували там наливки, сиділи на сіні й насолоджувалися музичним мистецтвом.

"Mari Cheba" на сцені в арт-дворіСцена у Фортеці збирала прихильників різних музичних напрямків.

"Drum&Tuba band" на сцені у Фортеці

В тунелі чотири дні поспіль лунала важка музика. Щоправда, 5 сцен змушували відвідувачів постійно обирати між улюбленими гуртами.

До Кам’янця – Подільського з’їхалися гурти не лише українські. "Walking with strangers", наприклад, зі Швеції.

"Walking with strangers"

 

 Музиканти навіть демонстрували свої знання іноземної для них мови. Вокаліст вигукував слова: "Брат, братан, братішка".

Запальний "Дай дорогу" приїхав з Білорусії. Звідти до Кам'янця завітав і "Трубецкой".

"Дай дорогу""Трубецкой"

"Animal Jazz" - із Росії.

"Animal Jazz"Хлопці із Санкт – Петербурга проникливо заспівали пісню "Война", на болючу для кожного українця тему.

"Порнофильмы" теж із Російської Федерації.

"Порнофильмы"

Із українського Криму приїхали улюбленці – "Кожанный Олень".

"Кожанный Олень"Довгоочікуваним був виступ гурту "The Hardkiss". Знані українські музиканти буквально зірвали фестиваль драйвом.

"The Hardkiss"
Здійняла пил в повітря музика з адреналіном від гурту "Morphine Sufferring". Хлопці вже не вперше у Кам'янці. Тому вітали "морфінів", як своїх.

"Morphine Sufferring"
Ніби на Діда Мороза місто чекало на приїзд Войцеха Бальчуна, гендиректора Укрзалізниці, гітариста польського гурту "Chemia" Тільки й мови було про те, аби поспілкуватися із рокером з приводу нових залізничних сполучень із Кам’янцем. Але дива не трапилося. Напередодні, вокаліст гурту "Chemia", Люк, занедужав та був госпіталізований. Тому музиканти не змогли приїхати до України. Щоправда, без офіційних облич цьогорічна «Respublica» не обійшлася. До Кам’янця завітав посол Швейцарії в Україні та Республіці Молдова Гійом Шойрер. Посол відвідав фестиваль, залюбки фотографувався із "республіканцями".

Фестиваль "Respublica" 2016 року був яскравим та різнобарвним. Учасники заходу кидалися фарбами Холі, а також намагалися якомога яскравіше вбратися, аби максимально виділятися із натовпу.

Ба навіть повітря мало свій відтінок- коричневий від пилу, який здіймали шалені танці учасників фестивалю.

Пропаганада

Цього року фестиваль "Respublica" активно пропагував ідею захищеного сексу. Волонтери та ведучі фесту безкоштовно роздавали презервативи та буклети з інформацією про особливості безепеки під час інтиму.

Мурали

"Respublica" - це арт-фестиваль і образотворча складова фестивалю залишила Кам’янцеві два мурали. Один малюнок на стіні намалював відомий український виконавець Арсен Мірзоян. Ще один з'явився у знак українсько-швейцарської дружби. Зафіксований малюнок по вулиці Пушкінська, напроти нічного клубу "CityFashion Club". Концепція муралу - поєднання легенди про заснування Кам’янця братами Коріатовичами та історію про національного героя Швейцарії Вільгельма Телля.

Чотири дні молодь відпочивала у Кам’янці. Робили селфі із незнайомцями, обіймалися один із одним  та відривалися на повну.

На жаль, не обійшлося без трагічних випадків. 22-річна киянка зірвалася зі скелі. Життя дівчини не вдалося врятувати.

Коментарі
keyboard_arrow_up