Кам'янець без ліхтарів: чи будуть освітлюватися темні вулиці міста?

Кам'янець без ліхтарів: чи будуть освітлюватися темні вулиці міста?
  • Вечірнє освітлення дуже важливе для будь-якого міста.
  • Якщо центр у Кам’янці освічується добре, то далі від центру є невеличкі вулички, провулки, якими лячно пройтися ввечері.
  • Журналісти «20 хвилин» спробували з’ясувати, чи бути вечірньому освітленню в нецентральних частинах міста.

Якщо пройтися ввечері центральними вулицями Кам’янця – претензій не виникає. Усе освітлюється, подекуди підсвітка навіть засліплює очі. Але така тенденція простежується далеко не на кожній вулиці міста. Зокрема, у двориках вулиці Соборної, князів Коріатовичів, Гунської.

Освітлювальний стовп без лампочки на вулиці Соборна, 29а

Вам пощастить, якщо у котромусь із провулків при вході в під’їзд світитиме лампочка. Але десь і зовсім темно. А, якщо й стоїть освітлювальний стовп, то він не виконує свою пряму функцію, бо там просто немає лампочки. Виручає тут лише ліхтарик. Містяни невдоволені такою ситуацією.

 

Андрусяк Дмитро, житель Кам’янця:

"Хочу сказати, що ситуація з нічним освітленням порівняно з попередніми роками покращилась. Не дивлячись на це, проблема недостатнього освітлення існує, і у досить великих масштабах. Так, наприклад, деякі вулиці та провулки не освітлені. Гадаю, що місцевій владі слід звернути на це увагу та прийняти відповідні рішення щодо покращення безпечності наших вулиць вночі".

Макарчук Марія, жителька Кам’янця:

"Якщо в центрі - то нормально, а якщо десь так - то недуже. Хотілося, щоб побільше освічувалися головні дороги".

Немає ліхтарів вулиця Соборна, 33

Натомість, чиновники проблем з освітленням не бачать. Зокрема, ситуацію із нічним освітленням прокоментував заступник міського голови Бабій Сергій:

"Якшо скласти всю нашу мережу міста, то вона на сьогоднішній день має відстань 160 кілометрів. На цих 162 кілометри припадає 6200 ліхтарів. Практично, на сьогоднішній день ми закінчили з такими проблемами, як чорні дороги ввечері, на яких не можна було ходити".

Не освітлюється ввечері і вулиця Гунська, 22

За словами  Сергія Бабія, минулого року на освітлення міста потратили 1мільйон 200 тисяч гривень. На ці кошти покращили освітлення на жовтневому мікрорайоні, на вулиці князів Коріатовичів.

Без освітлювальних стовпів вулиця Соборна,16

Заступник мера розповідає, що все нове освітлення, яке ставлять зараз – світлодіодне. До прикладу наводить Європейський сквер, де немає ламп прожарювання.

"Отак як зроблений цей квартал, в принципі – це майбутнє Кам’янця-Подільського", - каже Бабій Сергій і додає:

"Щоб сьогодні придбати за один рік і змінити з ламп розжарювання на світлодіодні, треба за нашими прорахунками 8 мільйонів 200 тисяч гривень".

Щодо освітлення темних дворів, то наразі діє проект "Світлий двір", який передбачає собою поступове оснащення ліхтарями цих місць. Реалізація проекту повинна відбутися вже цього року.
 
Коментарі
keyboard_arrow_up