Півмільйона гривень збитків: у Кам’янці підприємство “забуло” платити за оренду землі

Півмільйона гривень збитків: у Кам’янці підприємство “забуло” платити за оренду землі
Фото з мережі Інтернет
  • З 2012 року одне із підприємств стало власником будівель і споруд частини виробничого комплексу у м. Кам’янці-Подільському.
  • Але до цього часу документи, що підтверджують право користування землею площею більше 18 тисяч квадратних метрів, так і не були оформлені.
  • Тепер підприємство сплатить на користь міської ради 532 тисяч гривень збитків.

Ще у 2012 році одне із підприємств стало власником будівель і споруд частини виробничого комплексу у Кам’янці-Подільському. Рішенням міської ради власнику нерухомості затверджено технічну документацію із землеустрою та на землекористувача покладено обов’язок упродовж місяця укласти договір оренди ділянки, - інформує прес-служба прокуратури Хмельницької області. Але землекористувач з того часу правовстановлюючі документи, що посвідчують право користування землею площею більше 18 тис. кв. м, так і не оформив.
Таким чином, ділянка використовується безоплатно, а бюджет територіальної громади недотримує значні кошти.
Комісія обрахувала збитки, завдані використанням землі, які суб’єкт господарювання добровільно відшкодувати відмовився. Місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення із недобросовісного землекористувача на користь міської ради 532 тисяч гривень збитків.

Наразі позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 

Коментарі
keyboard_arrow_up