То чи підніметься вартість проїзду у маршрутках Кам’янця?

То чи підніметься вартість проїзду у маршрутках Кам’янця?
  • Сьогодні, 28 лютого, у сесійній залі Кам’янець – Подільської міської ради відбулося громадське слухання з приводу чергового підвищення вартості проїзду у маршрутках міста.
  • Ініціювали проведення слухань  перевізники міста.

У залі ще до початку громадських слухань було чимало членів громади. Було відчутно, що і мешканці Кам’янця, і перевізники налаштовані серйозно. Проте, рішення про вартість проїзду у громадському транспорті так і не ухвалили.

У ході проведення громадських слухань кожен, охочий мав змогу висловитися. Спершу слово дали голові Спілки перевізників міста Миколі Чайковському. Він, у свою чергу, зауважив, що мова про 6 гривень за проїзд у маршрутці – перебільшення. Але й 3,50 гривень, як ото зараз, замала вартість, щоб віддавати частину надходжень у ПДФО. Апелює Микола Чайковський і тим фактом, що мінімальну зарплату українцеві підняли до 3200 гривень, і долар «зріс».

Микола Чайковський

Громада висловлювала різні пропозиції. Одна із учасниць громадських слухань запропонувала взагалі понизити вартість проїзду, аби залучити ще більше пасажирів до перевезень. Також мова йшла і про комунальний транспорт, і про паливо та його вартість. Перевізники зауважили, що наразі утримувати громадський транспорт обходиться дорого, тому запропонована ціна у 6 гривень, на їхню думку, є обґрунтованою.

Проте, саме сьогодні, на громадських слуханнях сказати чи підніметься (і якщо так, то на скільки) вартість проїзду у маршрутках Кам’янця не змогли. Пояснюють це тим, що перевізники не надали ще всіх розрахунків.

Зійшлися на тому, що перевізники до 3 березня 2017 року повинні подати до кінця усі розрахунки, а вже наступного понеділка, 6 березня, о 17.00 годині проведуть повторні громадські слухання.

До речі, проглянути live- запис із громадських слухань можна за посиланням.

Як думаєте, чим все закінчиться?

Коментарі
keyboard_arrow_up