У скільки кам’янчанам обійдеться десяток яєць та кілограм курятини?

У скільки кам’янчанам обійдеться десяток яєць та кілограм курятини?
  • Здорове харчування - це, перш за все, збалансованість раціону та його поживність.
  • Хтось більше полюбляє молочні продукти, хтось - борошняні. А для когось обов’язковою складовою щоденного раціону є споживання м’яса та яєчні.
  • Журналісти “20 хвилин” з’ясовували, у скільки кам’янчанам станом на 9 листопада обійдеться десяток яєць та кілограм курячого філе.

М‘ясо та яйця у піраміді повноцінного та здорового харчування людини посідають третю складову, розділяючи це місце із сиром та молоком.

Піраміда здорового харчування

Щоправда, включити у щоденний раціон м’ясо - не дуже й дешево, особливо, якщо мова йде про свинину. Бюджетніший варіант - курятина. Якщо на початку осені курячі яйця можна було придбати за 17 гривень (десяток), то зараз вони коштують 25 гривень. Проте дієтологи стверджують, що на харчуванні економити не слід. Тож, у скільки кам’янчанам обійдеться десяток яєць та кілограм курячого філе - дізнавались журналісти ”20 хвилин”. Для порівняння цін обійшли ринок та три супермаркети Кам’янця-Подільського: “Фуршет”, “АТБ” та “Економ”.

Таблиця порівняння цін:

  Ринок "АТБ" "Фуршет" "Економ"
Яйця курячі (десяток) 25 грн. 24,90 грн 23,40 грн 23,60 грн.
Філе куряче (кілограм) 90,90 грн 96,39 грн. 85,30 грн. 96,58 грн.

 

Смажена яєчня - один із найпопулярніших сніданків. Адже, щоб приготувати її, не потрібно багато часу, зусиль та коштів. А заразом - це ще й поживно - у 100 грамах яйця близько 157 ккал. (а одне яйце важить приблизно 55 грам). Яйця постійно використовують й у складі готування інших страв. На початку осені десяток курячих яєць вартував 16-18 гривень. Але зараз ситуація змінилась.

Яйця. Йдемо на ринок. Десяток курячих там вартує 24-25 гривень.

Дорогою заходимо в супермаркет “АТБ”.Там за десяток курячих яєць слід віддати 24,90 гривень.

У “Фуршеті” яйця коштують 23,40 гривень.

А в маркеті “Економ” - 23, 60 гривень за десяток.

Куряче філе. На “оптовому” ринку, в м’ясному павільйоні, найдешевше куряче філе вартувало 90,90 гривень за кілограм. У деяких продавців - 94,90 гривень за кілограм філейки.

У супермаркеті “АТБ” куряче філе тільки у вакуумних порціях. Але там за кілограм треба віддати 96,39 гривень.

У “Фуршеті” на червоному ціннику пише вартість курячого філе - 85,30 гривень.

А в “Економі” - 96, 58 гривень за кілограм.

 

 

 

Коментарі
keyboard_arrow_up