В Україні прогнозують подорожчання цукру

В Україні прогнозують подорожчання цукру
  • Закупівельна ціна на цукор може зрости аж на 5-10%.
  • Цукор здорожчає, кажуть, до березня цього року.

Асоціація «Укрцукор» прогнозує, що закупівельні ціни на цукор зростуть на 5-10%. І станеться це вже до березня. Про це керівник аналітичного відділу "Укрцукор" Руслана Бутило повідомила в інтерв'ю "Українським Новинам".

Керівник зауважила, що збільшиться закупівельна вартість цукру, але незначно - десь на 5-10%. Але станеться це вже до весни цього року.

Руслана Бутило пояснила, що ціна цукру в Україні залежить від цінової ситуації у світі. Тобто, якщо зараз спостерігають збільшення цін на цукор загалом у світі, тож зрозуміло, що він не здешевшає і в Україні. За словами Бутило, світові ціни на цей продукт зараз залежать від ситуації в державах, які є найбільшими виробниками цукру - Бразилія та Індія.

"Ми дуже залежимо від світових цін. На перший погляд може здатися, що частка експорту в нашому виробництві не дуже велика, тому прямої прив'язки до міжнародних цін у нас начебто б немає, але по факту ми маємо ті самі тенденції - коли світ (світові ціни на цукор) іде вгору, Україна йде вгору, коли світ іде донизу, Україна йде донизу... ", - сказала Бутило Руслана.

Також, вона додала, що після завершення сезону цукроваріння гуртово-відпускні ціни піднімуться приблизно на 5-7%.

Коментарі
keyboard_arrow_up