Завершення ремонту міського будинку культури у Кам’янці досі під знаком питання

Завершення ремонту міського будинку культури у Кам’янці досі під знаком питання
Будівля міського будинку культури збудована ще на початку ХХ століття. Та майже три роки мистецький осередок міста не функціонує через пожежу, котра заблокувала діяльність в межах МБК.

У фестивальному календарі на 2016 рік було вказано кілька заходів, що планували провести у стінах міського будинку культури. Але фактична картина постає дещо інша: активні ремонтні роботи в МБК наразі саме у розпалі, тому, важко сказати точно - коли БК офіційно відкриє двері для продовження майже столітньої культурницької діяльності. Ледь не три роки збирали кошти, аби мистецький осередок був відреставрований. Чому «затягнувся» ремонт? 

Відповідь, здається, очевидною – брак фінансування. Та чи вистачить виділених із міського бюджету коштів, аби довести до ладу історичну пам’ятку Кам’янця? Першим ділом, пишемо запит на ім’я міського голови Михайла Сімашкевича на отримання публічної інформації. У межах запиту поставили питання переважно фінансового характеру. У відповіді інформують: « У 2015 році на ремонт МБК було виділено 1 785 950 гривень». Приймали рішення, скільки коштів виділити на реставрацію будівлі, упродовж 4-х сесій міської ради (за 08.07.2015, 17.02.2015, 05.10.2015 і знову 05.10.2015.). У відповіді на запит також описали вартість уже наразі виконаних ремонтних послуг, котрі загалом складають 1 7869,00 гривень. На питання «Коли добудують МБК?» відповідають: «…виділені в 2015 році кошти становлять всього 14,4 % від потреби, то питання відновлення повноцінної роботи МБК буде залежати від можливостей фінансування програми». Тож, 1 785 950 гривень – це лише 14, 4% від необхідного кошторису на реставрацію МБК. Чекати, очевидно, доведеться ще довго. 


На меті «фестивального» 2016 року було заплановано танцювальний захід «Радея-Dance», котрий у Кам’яні організовується не вперше. Але, як зізнаються організатори, пройде фестиваль у РЦКіМ «Розмай». А от театральний фестиваль «Avant-premiere», який цього річ мав стати дебютним, доведеться відкласти на невизначений термін. 
Нагадаємо, 11 жовтня 2013 року, близько опівночі, в Кам’янці загорівся міський будинок культури, внаслідок якого полум’я пошкодило 70 кв.м. будівлі.

Коментарі
keyboard_arrow_up