Кам’янчани «подарували» шахраям більше, як 2 мільйони гривень

Кам’янчани «подарували» шахраям більше, як 2 мільйони гривень
Від початку року 243 жителі міста добровільно поклали до кишень шахраїв понад 2 мільйони гривень.

Найчастіше - це купівля чи продаж через Інтернет, надання банківських послуг або вигаданих історій про те, що ваш син в міліції. І якщо ви готові просто зараз «скинути» гроші, то його не притягнуть до кримінальної відповідальності.

Як повідомив начальник Кам'янець-Подільського міськвідділу міліції Володимир Калашнік на своїй сторінці у Фейсбук, 22 серпня близько 17.00 години до міського відділу звернувся мешканець міста і повідомив, що до нього зателефонувала невідома особа. Представившись працівником "Приватбанк", не зважаючи на те, що заявник неодноразово через засоби масової інформації чув про подібні шахрайства, надав усю необхідні реквізити шахраям та перерахував кошти в сумі 3000 гривень. 
Наступного дня, 23 серпня, близько 21.05 години «працівник банку» зателефонував вже іншому мешканцю міста знову представилась працівником "Приватбанк", зловживаючи довірою, під приводом отримання коштів за продаж мотозапчастин на сайті "olx.ua", шахрайським шляхом із його кредитної картки заволоділа грошима в сумі 2483 гривень. За вказаними фактами відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 190 КК України (Шахрайство).
На жаль, щодня до міліції звертаються кам’янчани з аналогічними заявами, практично усі заявники знали про подібні шахрайства, але чомусь вважають, що вони не можуть потрапити на гачок.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up