Кам’янецького вбивцю сімох людей звільнили з довічного ув’язнення

Кам’янецького вбивцю сімох людей звільнили з довічного ув’язнення
Ілюстративне фото з мережі Інетрнет
  • Це - перший випадок в Україні, коли апеляційний суд звільнив із в’язниці «довічника».
  • 43-річний Олександр Каверзін із Кам’янця. Його засудили на довічне ув’язнення за вбивство семи осіб.
  • А 3 листопада апеляційний суд прийняв рішення випустити на волю “довічника”, бо “існує суттєва загроза життю і здоров’ю чоловіка”.

Олександр Каверзін винен у вбивстві семи осіб, серед яких – троє працівників міліції. Також він був засуджений за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, незаконне зберігання вогнепальної зброї, бандитизм та розбій. Тоді йому дали довічне. Але тепер 43-річного Олександра Каверзіна випустили на волю. Про це інформує прес-служба Апеляційного суду Вінницької області.

"Олександр Каверзін – інвалід 1 групи по зору, страждає внутрішньочерепним тиском, який може спровокувати інсульт.  Осліп чоловік від катувань, що завдали йому працівники міліції. Про це дізнався і Європейський Суд з прав людини" - йдеться на сайті Апеляційного суду Вінницької області.
 

Також суд керувався рішенням ЄСПЛ у справі «Лорс проти Нідерландів».  У ньому – мова про те, що «повна сенсорна ізоляція, поєднана з тотальною соціальною ізоляцією, може знищити особистість та становить форму негуманного поводження, яка не може бути виправдана потребами забезпечення безпеки за будь-яких причин».

До слова, заарештований Каверзін був у січні 2001 року. З 2003 року почав скаржитись на жорстоке ставленя до нього з боку міліції. Засуджений звернувся до Європейського суду з прав людини зі скаргою на це. І в 2012 році Каверзін все ж відсудив в України 40 тисяч євро, бо виграв справу.

Коментарі
keyboard_arrow_up