На Кам’янеччині незаконно приватизували квартири

На Кам’янеччині незаконно приватизували квартири
Світлина із вільних джерел
  • Квартири, які приватизували на незаконній основі, знаходяться  на території Кам’янської сільської ради Кам’янець-Подільського району.
  • Загальна вартість цих квартир становить більше, як 700 тисяч гривень.

Ще у 2015 році, згідно рішення Кам’янець-Подільської районної ради, трьом особам надали дозволи на приватизацію квартир. Загальна їхня площа становить 226 квадратних метрів. А вартість -  понад 700 тисяч гривень. Ці квартири знаходяться на території Кам’янської сільської ради Кам’янець-Подільського району.

Як повідомляє прес-служба прокуратури у Хмельницькій області, особи отримали квартири у приватну власність за відсутності законних на те підстав. Вони не мали ордерів на проживання у квартирах та не перебуваючи на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Через те, що квартири незаконно приватизували, таким чином порушили інтереси держави та територіальної громади. А ще порушили інтереси тих громадян, які перебувають на обліку осіб, що потребують поліпшення житлових умов. І саме вони могли бути забезпечені житлом за рахунок цього житлового фонду.

«Тому прокуратура звернулася до суду з позовом до районної ради та набувачів квартир про визнання незаконними та скасування рішення районної ради, розпоряджень органу приватизації, а також визнання недійсними свідоцтв на право власності на житло», - повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Гончар.

 Зараз позов прокурора перебуває на розгляді у Кам’янець-Подільському міськрайонному суді.

Коментарі
keyboard_arrow_up