На Кам`янеччині прокуратура намагається повернути державі землі вартістю 2,3 мільйони гривень

На Кам`янеччині прокуратура намагається повернути державі землі вартістю 2,3 мільйони гривень
  • На Хмельниччині прокуратура у судовому порядку вимагає повернення у державну власність 80 га землі вартістю 2,3 млн грн.

Встановлено, що на підставі наказів Головного управління Держгеокадарсту в області державним реєстратором за фізичними особами зареєстровано право власності на 40 ділянок. Розташовані землі за межами населених пунктів Староушицької селищної ради Кам’янець-Подільського району. Уже потім за договорами купівлі-продажу ці ділянки перейшли у власність одного із товариств, бенефіціарним власником якого є жителька м. Луганськ.
Виявилось, що уповноваженим органом виконавчої влади відповідні накази про передачу вказаної землі не приймались А на підставі наказів з відповідними реквізитами (датою видачі та номером) абсолютно іншим громадянам для ведення особистого селянського господарства передано інші ділянки, розташовані на території Кам’янець-Подільського району.
Таким чином, 40 спірних земельних ділянок загальною площею 80 га вибули з державної власності. Це відбулося поза волею держави в особі уповноваженого органу на розпорядження земельними ділянками даної категорії, 39 з них в подальшому відчужені на користь третьої особи. Про це повідомляє прес-служба Хмельницької області.
У суди наразі подано позови про витребування на користь держави земельних ділянок нормативною грошовою оцінкою понад 2,3 млн. грн. Окрім цього, прокуратурою області за вказаними фактами розпочато кримінальне провадження.

Коментарі
keyboard_arrow_up