Прокуратура виявила порушення майже на мільйон при закупівлі палива управлінням охорони здоров’я Кам’янця

Прокуратура виявила порушення майже на мільйон при закупівлі палива управлінням охорони здоров’я Кам’янця
  • Кам’янецька прокуратура виявила порушення законодавства при проведенні публічних закупівель паливно-мастильних матеріалів.

У лютому тендерний комітет управління охорони здоров’я Кам’янець-Подільської міської ради провів закупівлю палива. Із переможцем відкритих торгів було укладено договір про закуплю за бюджетні кошти 34 тис. літрів бензину марки А-92.
Загальна вартість товарної продукції склала 885 тисяч гривень.
Після проведення відкритих торгів у квітні між замовником та постачальником укладено додаткову угоду, якою загальний обсяг пального, що планується закупити зменшено більше як на 3 тис. літрів, чим протиправно збільшено ціну за одиницю товару. Як повідомляють у прес-службі прокуратури, це було здійснено всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладеного договору, а також без будь-яких інших належних на те підстав.
Разом з тим, згідно інформації торгово-промислової палати у Хмельницькій області, ринкові ціни на бензин А-92 з часу проведення закупівлі та до моменту укладення додаткової угоди зменшились.  
Враховуючи загрозу порушення економічних інтересів держави внаслідок укладення незаконного правочину та необхідність забезпечення законності під час здійснення витрат бюджетних коштів, прокуратура вжила заходів до захисту інтересів держави у судовому порядку.
Прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання зазначеної додаткової угоди до договору про закупівлю паливно-мастильних матеріалів недійсною.


 

Коментарі
keyboard_arrow_up