За хабар судитимуть голову лікарської комісії кам’янецької райлікарні

За хабар судитимуть голову лікарської комісії кам’янецької райлікарні
Світлина з архіву сайту прокуратури Хмельницької області
  • У листопаді минулого року затримали голову лікарської комісії Кам’янець – Подільської районної лікарні.
  • Жінка вимагала хабар у кам’янчанина за те, щоб відкрити йому групу івалідності.
  • Тепер «хабарниці» загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Минулого року працівники Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури зі співробітниками Управління Служби безпеки України в області затримали голову лікарської консультаційної комісії Кам’янець-Подільської центральної районної лікарні. Лікар вимагав 300 доларів США від одного із жителів міста Кам’янець-Подільський за те, щоб відкрити йому групу інвалідності.

Тепер мова йде про те, що за хабар голову лікарської консультативної комісії судитимуть. Вказана особа вимагала та отримала від одного із жителів міста Кам’янця-Подільського в приміщенні лікарні хабар у сумі 300 доларів США, що складає майже 8 тисяч гривень, за сприяння в отриманні групи інвалідності з подальшим правом на одержання матеріальної допомоги від держави у вигляді пенсійних виплат. Але хабарника застали «на гарячому». А під час обшуку в сумці затриманої знайшли ще 3050 доларів США, 26000 гривень та список громадян, яким планувалось встановлення групи інвалідності. Про це йдеться на офіційному сайті прокуратури Хмельницької області.

 Розслідування кримінального провадження завершено. Керівник місцевої прокуратури, Віталій Гриньків, повідомив, що обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України тепер направлено на  розгляд до суду.

 А за це правопорушення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Коментарі
keyboard_arrow_up