Із «дорослою» поезією та про відрубаний палець: до Кам’янця приїхали брати Капранови

Із «дорослою» поезією та про відрубаний палець: до Кам’янця приїхали брати Капранови
  • У рамках фестивалю «Поділля Open» до Кам’янця – Подільського сьогодні, 18 березня, завітали найвідоміші українські близнюки у літературному світі – брати Капранови.
  • Творча зустріч пройшла у стінах бібліотеки імені Солухи. Віталій та Дмитро Капранови зачитували уривки із власних прозових творів, а також декламували вірші українських поетів, яких вони видавали.

Сьогодні, 18 березня, стартував поетичний фестиваль, що має назву «Поділля Open». Упродовж двох днів у Кам’янці – Подільському заплановано ряд творчих зустрічей із українськими поетами. Так, наприклад, у читальній залі бібліотеки Солухи із доволі «дорослою» поезією та цікавими історіями сьогодні пройшла творча зустріч із братами Капрановими.

Хоч фестиваль і поетичний, брати Капранови читали уривки зі своїх творів.

«Проза теж може бути поезією», - кажуть близнюки.

В аргумент цьому зацитували шматочок із своєї книги «Кобзар 2000». Окрім того,  Дмитро та Віталій декламували інтимну лірику Михайла Карпового, українського поета, котрий наразі проживає у Німеччині.

Вірші декламували без цензури. Тема – доволі інтимна й відверта.

Брати Капранови вірші пишуть дуже рідко:

«Вірші використовуємо з метою тренування та стьобу», - кажуть письменники.

Один із братів розповів про те, як він написав поезію, перебуваючи на операційному столі. Старою лядою йому розтрощило великого пальця. Мусив їхати до лікарні, аби його пришили. Трагізм передав у вірші, який так і назвав: «На відрізання пальця поетові».

Загалом творча зустріч пройшла у невимушеній та доволі гумористичній атмосфері. Насамкінець Дмитро та Віталій роздавали шанувальникам автографи та фотографувалися на згадку.

Коментарі
keyboard_arrow_up