Кам’янецька оперна співачка підкорює Італію

Кам’янецька оперна співачка підкорює Італію

Декілька днів тому із Італії повернулася кам’янецька оперна співачка Олена Лютаревич. До Аппенінського півострову виконавиця вирушила, аби взяти участь у фестивалі класичної музики та оперного мистецтва.  Олена Лютаревич розповіла  журналістам «20 хвилин» свої враження та поділилася, що до України везе чимало нових ідей.

За запрошенням від організаторів Олена Лютаревич в Італії перебувала упродовж 29 липня - 13 серпня. Окрім традиційного відпочинку на березі моря, пані Олена демонструвала італійському слухачеві красу української опери, а також наполегливо працювала над самовдосконаленням. Загалом Олена Лютаревич взяла участь у  2 концертах. Кам’янецька оперна співачка розповідає, що італійці мають цікаву традицію щодо влаштування музичних фестивалів. Переважно, такі заходи – це сукупність концертів, котрі проходять у невеличких, але миловидних курортних містечках.

Перший концерт відбувся 3 серпня, у місті Камолья. Проходив він у концертній залі на березі Лігурійського моря.  Участь у концерті взяв також симфонічний оркестр Львівської філармонії, а диригував  Лоренцо Таццієрі. Олена співала разом із Анною Вальдетарра та Емануеле Сервідіо. Виконували найвідоміші твори Пуччіні та Верді.

- Я була в оточенні колег, які відомі в Італії,  і концертують по всьому світі. Це прекрасний досвід. Музиканти зі Львівської філармонії були дуже щасливі від того, що потрапили на такий фестиваль. І мені було приємно, що я туди потрапила. А ще радісно, бо працювала у тандемі з українськими музикантами, - ділиться враженнями Олена Лютаревич.

А 7 серпня відбувся концерт у місті Вогера. Захід мав назву "E lucevan le stelle...". Це фраза із опери «Tosca», у перекладі дослівно – «Сяяли зорі».

- Атмосфера була дуже романтична. Кілька сотень слухачів. Класична музика та опера просто неба. Ми співали в одному із італійських двориків, власники якого – асоціація виноробів, які й були меценатами концерту. Виконували найвідоміші арії Пуччіні, Верді. Я виконала арію «Русалки» Антонина Дворака, а також на біс мій улюблений твір з українського репертуару «Подаруй мені Карпати». Італійські поціновувачі опери сприйняли її із захватом. Ми вислухали чимало компліментів у свою адресу, - розповідає журналістам «20 хвилин» Олена Лютаревич.

Під час цієї поїздки Олена Лютаревич зустрічалася із відомими співаками, зокрема із Альберто Мастромаріні та його дружиною Анною Вальдетарра.

Емануеле Сервідіо, Олена Лютаревич та Альберто Мастромаріні
Пані Олена зізнається, що її вже запросили на концерти, котрі в Італії відбудуться наступного року. А також отримала запрошення на прослуховування в одну із агенцій, які пропонують оперних співаків у найвідоміші театри світу. І вже на осінь цього року кам’янецька оперна діва має підготуватися до прослуховування.

Олена Лютаревич наголошує, що приїздить до України із цілою низкою ідей та задумів щодо реалізації різних творчих проектів. Запрошує до співпраці й небайдужих кам’янчан. 

Коментарі
keyboard_arrow_up