Гроза й класична музика. У Кам’янці – Подільському офіційно відкрили фестиваль «Опера в мініатюрі»

Гроза й класична музика. У Кам’янці – Подільському офіційно відкрили фестиваль «Опера в мініатюрі»

Вчора, 17 липня, із відкритим видом на Стару фортецю та розлогою естетикою Смотрицького каньйону стартував фестиваль «Опера в мініатюрі». 

Одна із найбільш очікуваних подій року у Кам’янці – Подільському – фестиваль оперного мистецтва та класичної музики «Опера в мініатюрі». Понад тиждень у місті очікується добірка атмосферних заходів, котрі надихають та змушують закохатися в оперу.

Прихильників вічної та справжньої музики не злякала навіть невизначеність погоди, що гралась вітром, дощем, громом та блискавицями. Але й така літня гроза додала фестивалю свіжої та моментами загадкової атмосфери.

Уявіть: слухаєте експресивну композицію «Кармен», і на кульмінаційному моменті небо займається жилкою блискавки. Таке поєднання перехоплює дух.

На фестиваль, до речі, завітав Міністр культури України, Євген Нищук, який привітав учасників «Опери в мініатюри» із відкриттям феєричного дійства.

Євген Нищук

Гармонія вишуканості та експресія у звуках. Так можна описати музику, яку наживо творили вчора Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії разом із Сергієм Хоровцем, диригентом.  Кожен, хто мав змогу відвідати церемонію відкриття фестивалю, насолдувався мелодіями увертюри до опери «Тарас Бульба» М. Лисенка, увертюри до опери «Кармен» Дж. Бізе. Лідія Футорська за допомогою скрипки виразила емоції, котрими пройнята вся музична композиція.

Володимир Шагай надав заходу баритону.

Емануеле Сервідіо, Володимир Шагай та диригент Лоренцо ТаццієроЕмануеле Сервідіо та Олена Лютаревич заспівали дуетом.

Олена Лютаревич

Диригентом був Лоренцо Таццієрі. Відвідувачі буквально смакували кожен звук.

Нагадаємо, на днях, 16 липня, на центральному ринку в Кам’янці, оперні співаки заспівали пісень для продавців. 

Коментарі
keyboard_arrow_up