У Кам’янці – Подільському з’явився новий мурал

У Кам’янці – Подільському з’явився новий мурал

Черговий зразок сучасного стріт-арту у Кам’янці – Подільському з’явився на будівлі педагогічного факультету КПНУ ім. І. Огієнка, збоку вулиці Князів Коріатовичів. На муралі зображена дівчина, котра грає на бандурі.

Як розповідає журналістам «20 хвилин» Андрій Захарко (Андрій Зоїн) , цей малюнок - це частина проекту "Герої вулиць" від компанії «Pepsi». За словами директора фестивалю «Respublica», основна мета проекту - популяризація стріт-арту в невеликих містах.

- Був всеукраїнський конкурс на кращий малюнок. Далі журі та люди обрали переможця. Ним стала киянка Ксенія Шляхтина. Далі почали шукати місто. Фестиваль «Respublica», маючи авторитет в жанрі стріт-арту, запропонував створити його у Кам’янці - Подільському, на фасаді будівлі корпусу університету, - розповідає Андрій Зоїн. -  Малюнок нам здався цікавим.

Створювали мурал упродовж трьох днів. І  вже від сьогодні, з 6 жовтня, гості та мешканці Кам’янця можуть бачити його завершену композицію.

За словами Андрія Зоїна, мурал за своєю атмосферою та концепцією  – український, тому й  візуально популяризує саме  українську музику.

Коментарі
keyboard_arrow_up