У Кам’янці б’ються лицарі та ревуть байки

У Кам’янці б’ються лицарі та ревуть байки

У Кам’янці – Подільському фестиваль «Форпост» продовжується вже другий день. Організаторам вдалося поєднати дві, здавалося б, несумісні епохи: сьогодення та далеке Середньовіччя. Журналісти «20 хвилин» відвідали фестиваль «Форпост», що на кілька днів перетворили Кам’янець - Подільський на середньовічну столицю із паралельним вплетінням мотоз’їзду байкерів.

Підійшовши ближче до Замкового мосту, здається, що трохи переплутала століття та епохи, втрапивши десь до середньовічної Європи: лицарі в обладунках, котрі вже за кілька годин відстоюватимуть свою гідність або честь своєї дами, музики, що десь під стінами замку веселять композиціями, продавці та продавчині, які намагаються перехожих зацікавити своїм товаром. Але потім хтось із них дістає смартфон і робить селфі на тлі Старої фортеці.

Тоді розумієш, що все гаразд -  надворі 21 століття. А всі ці люди – учасники фестивалю «Форпост».

Вчора, 7 травня, на території Старої фортеці офіційно розпочали фестиваль усі учасники одночасно, вигукнувши слово: «Форпост!».

Гості та мешканці міста, які придбали квиток, пильно розглядали костюми учасників: пафосні шапки із кольоровим пір’ям у чоловіків, вишукане оздоблення на сукнях у жінок.

До речі, кожен мав змогу візуально перевтілитися в представника давньої епохи. Звісно, за окрему оплату. За 30 гривень на фестивалі можна було взяти «на прокат» середньовічний костюм, походивши в ньому по місту півгодини.

Можна було й шляпи собі купити. Такі, як в Робін Гуда.

Довгоочікуваним був бугурт лицарів, себто бій на мечах, зі щитами. Коли волонтери просили  на метр відійти від огорожі глядачів, мовляв, це небезпечно, мало хто дослуховувався і не брали слова до уваги. Але у той момент, коли лицарі буквально почали один одного дубасити важкою зброєю, глядачі самі відходили, і більше ніж на один метр. Було видно, що б’ються юнаки по-справжньому, із не іграшковою зброєю.

У перервах між турнірами, глядачів розважали музичні гурти,  східні танці та інше.

 

Зі Старої фортеці перебігаємо до Нової. Тут панує зовсім інша атмосфера, важка, із "металевою" музикою. Це - «зліт» байкерів, що розпочався ще 6 травня. Порівняно із першим днем «Мотофорпосту», сьогодні тут байків та їх власників дещо побільшало.

киянин Ярослав

- Фестиваль, знаете, супер. Незабывемая атмосфера, и город очень красивый. Я в Каменце впервые. Но обязательно приеду сюда еще, и друзей позову, - ділиться враженнями Ярослав, байкер із Києва.

Вчора власники «залізних коней», не зважаючи на дощ із градом, з гуркотом, димом та пафосом проїхалися із площі Польський Ринок аж до Фортеці, в супроводі поліції та численних поглядів об’єктивів фотоапаратів та телефонів.

Якщо вам кортить стати частинкою байкерської або середньовічної атмосфери, не пропустіть останній день фестивалю «Форпост», який відбудеться вже завтра.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Шикарно. Кам’янець-Подільський рулить!
keyboard_arrow_up