У Кам’янці пройшла акція «Селфі в музеї»

У Кам’янці пройшла акція «Селфі в музеї»

 «Museum Selfie» або «Селфі в музеї» - це щорічна міжнародна акція, що має на меті популяризувати відвідини музеїв на дозвіллі. Проходить ця акція в усьому світі сьогодні,18-го січня. Ввівши хештег #MuseumSelfie у facebook, можна переглянути світлини користувачів соцмережі з різних країн світу, на яких вони фотографують себе у музеї. Кам’янець – Подільський теж долучився до акції.

Журналісти «20 хвилин» вирішили теж долучитися до акції "Селфі в музеї". Цікаво, що участь у такому заході беруть  майже всі музейні об’єкти: Старий замок, Ратуша, Галерея мистецтв, музей старожитностей та  виставкова зала.

Спершу ми зайшли до Галереї мистецтв. При вході працівники музею вручали подарунок-сюрприз. В пакуночку була хенд-мейд лялька-мотанка. Насправді, це дуже мило. Та станом на 14.00 годину до Галереї мистецтв завітало всього дві дівчини, а до Ратуші, яку ми відвідали згодом, – взагалі ніхто. Щоправда, ближче до завершення акції (нагадаємо, що вона тривала з 9 ранку по 17.00 годину включно) прихильники мистецтва, історії та селфі все ж сходилися до об’єктів.

Андрій Павловський

Андрій Павловський, молодший науковий співробітник, зізнається, що особисто він селфі не робив. Але напередодні, люди часто телефонували до нього, щоб дізнатися більше про акцію:

- Мета такої акції – в першу чергу, популяризація музею, - каже Андрій.

Наталя Рибчак

- В Україні ця акція проходить уже втретє. Наш музей лише в цьому році долучився до акції, - розповідає  Наталя Рибчак, завідувач відділу маркетингу, розвитку та інвестування Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника. - Люди у нас не навчені ходити в музей. А в ході цієї акції вони бачать багато фотографій, які з’являються у соціальній мережі. І  таким чином, вони вже хоч знають, що відбуваються в музеях. Саме тому ми теж вирішили долучитися.

До речі, вхід до об’єктів музею – платний. Так, наприклад, щоб відвідати Гелерею мистецтв, слід заплатити 8 гривень учням та студентам, 15 гривень – для дорослого. А в Ратуші вартість входу до експозиції грошей (де журналісти «20 хвилин» власне побували) становить 6 гривень для учнів та студентів та 8 гривень – для дорослого відвідувача. Насправді, це аж ніяк не так дорого, аби час-від-часу відвідувати експозиції разом із друзями чи рідними.

- На даний момент, якщо подивитися на інші, залучені до акції, музеї, то за ці кошти вони надають можливість переможцям конкурсу отримати певні призи, або отримати специфічну екскурсію. І тому ми теж не знімали вхідну плату, - пояснює Наталя Рибчак.

скрін із допису Музею штату Індіана

Переможців конкурсу визначатимуть за найбільшою кількістю лайків у facebook. Тому, мало – просто  зробити селфі в музеї, варто, аби учасники конкурсу не забули про хештег. Адже в іншому випадку, їхні світлини просто загубляться в мережі. 

За оновленнями слідкуйте із "20 хвилин".

Коментарі
keyboard_arrow_up