У Кам’янці відбулася презентація нової книги Макса Кідрука «Зазирни у мої сни»

У Кам’янці відбулася презентація нової книги Макса Кідрука «Зазирни у мої сни»

Сьогодні, 7 жовтня, у великій залі Картинної галереї відбулася презентація нової книги Макса Кідрука «Зазирни у мої сни» («ЗУМС»). Український письменник розповів кам’янчанам про книгу, а також про ДНК, «Голлівудську маячню», сни, життя та смерть. А також на собі проілюстрував космічні процеси.

Щоразу, як потрапляєш на презентацію котроїсь із книг Макса Кідрука, розумієш, що це буде більше, ніж знайомство із черговою літературною новинкою. Письменник постійно сумлінно готується до презентацій. І фактично кожного разу зустріч із Кідруком перетворюється на «енциклопедичні бесіди». Адже Макс Кідрук – вельми освічений письменник. У своїх книгах та на зустрічах він не «давить» інтелектом, а навпаки – доступно пояснює про складні речі. Письменник намагається аргументувати власне бачення саме крізь призму науки. Так, Кідрук вважає «маячнею» те, що у фільмах, аби повернути людину до життя, крізь її тіло пропускають сильний електричний струм, котрий і так вбиває.

 

Про книгу

Письменник зізнається, що ідея написати «ЗУМС» виникла у нього ще три роки тому, коли він прочитав статтю професора Дж. Геллента про візуалізацію образів через кору головного мозку. Минулого року, коли Кідрук приїздив до Кам’янця, аби презентувати книгу «Бот. Ґуаякільський парадокс». Тоді письменник у двох словах згадав про що буде «ЗУМС».

Перед тим, як розповісти про сам роман, Макс Кідрук пояснює спершу що таке генетика, ДНК, мітохондрії, розповідає цікаве із медицини, зокрема  про зупинки серця, синдром несподіваної смерті немовлят. Також сказав, що наступна його книга «Не озирайся і мовчи» матиме дотичний зв’язок із досі маловивченим у медицині синдромом несподіваної смерті дорослих.

Тож, "ЗУМС". У центрі сюжету – головний герой, хлопчик Тео, який із батьками проживає у Рівному. Під час операції в маленького хлопчика зупиняється серце, і упродовж 36 секунд малий перебував на межі між світами. Малеча все ж повернулася до життя. Але два роки потому батько, Мирон Белінський, зрозумів, що його син у світ живих повернувся не зовсім сам. Мирон виїжджає до Америки. Там є можливість зазирнути в людський сон…

Сам Кідрук зазначає, що роман – на 50% - технотриллер, а на 50% - соціальна драма.

Про буктрейлер

Макс Кідрук зауважив, що буктрейлери до попередніх книг робилися власноруч і були схожими більше на нарізку різних кліпів з Youtube, змонтованих разом з інструментальними композиціями музичних гуртів. Проте письменник вирішив, що й у плані створення буктрейлерів варто підійти дещо по-іншому. Цей відеокліп міг би й стати цілісним трейлером до художнього фільму. До речі, на питання журналістів «20 хвилин» про те, яка книга Макса Кідрука найбільше заслуговує на екранізацію, письменник упевнено відповів, що саме «ЗУМС», бо вважає її найсильнішою з тих, що вже опубліковані.

Щоправда, мережа неоднозначно відреагувала на новий буктрейлер. Як каже сам Макс Кідрук, у  коментарях до відео користувачі «вилили багато лайна».  

​Макс Кідрук тримає термос слухачки. Термос – Місяць, Макс Кідрук – Земля. Так письменник пояснює, чому ми бачимо лише одну й ту ж сторону Місяця.

На завершення презентації кожен міг запитати у письменника про те, що цікавило найбільше. Зустріч завершилася фотографуванням на згадку із Максом Кідруком та автограф-сесією.


 

Коментарі
keyboard_arrow_up