У Кам'янці - Подільському показували плюшевих котів та літаючих баранців

У Кам'янці - Подільському показували плюшевих котів та літаючих баранців
Сьогодні, 13 лютого, стартувала дводенна виставка виробів ручної роботи, приурочена до Дня закоханих. Журналісти «20 хвилин» побували на ярмарку – виставці hand-made подарунків, котра проходить у місті до Дня закоханих.

Прогулюючись сьогодні містом, вулицею Соборною, важко пройти повз, не помітивши святково прикрашений вхід до Виставкової зали. Певне, кожен, хто не поспішав додому чи у справах, поцікавився, що приготували організатори заходу. І я не омину виставку.

Насправді, людей було багато. Кожен присутній розглядав милі речі, які створюють святковий настрій, купував щось для себе або для коханої людини. Майстри та відвідувачі ярмарки-виставки знайомилися між собою , невимушено спілкувалися. 

Представлено близько 20 столиків із різними цікавинками, де кожна відрізняється від іншою стилем, матеріалом, ідеєю.

м'які баранці

Григорій Анатолійович, відвідувач ярмарки«Я в захваті від того, що тут бачу. А ще в більшому захваті від того, що це все зробили організатори. Мені приємно, що в Кам’янці є багато творчих та ініціативних людей, які вміють цінувати прекрасне, і роблять приємне та корисне для місцевих жителів. Це захід надихає на створення прекрасного» - каже відвідувач Григорій Анатолійович. Пан Григорій показав, що придбав уже кілька смаколиків, котрі йому так сподобалися, що він сам хоче спробувати таке ж приготувати.

маленька художниця із тіткою - майстринею« Це - роботи трьох поколінь. Батько займається яворівською різьбою по дереву, яка в нашому регіоні є дуже рідкісною. Я вишиваю картини, а 6-річна племінниця малює.  До речі, дівчинка за сьогодні продала уже 3 власні картини», -  ділиться майстриня Світлана Мельник, котра також працює вчителем у Шатавській школі.

яворівська різьба

Анна Єрмістрова - організатор виставкиОрганізатор, Анна Єрмістова розповідає, що подібний захід побачила у Чернівцях, вирішила зробити схоже у Кам’янці, адже вважає, що в місті є немало талановитих майстрів. « Основне питання майстрів – це реклама. Тому я максимальне зусилля вкладала саме в рекламу. І начебто діє. Людей багато. Ми плануємо проводити такі виставки регулярно. Після цієї проведемо опитування. Якщо бажаючих назбирається, то робитимемо ярмарок до свята 8 березня. Або до Пасхи, влітку, перед Новим роком  – точно. Тобто, старатимемося робити такі виставки регулярно», - зазначає пані Анна.

Організатори та майстри сподіваються, що такі ярмарки стануть новою традицією у Кам’янці. А, якщо ви не мали змогу відвідати виставку сьогодні, то можете виправитися і прийти сюди ще завтра.

Коментарі
keyboard_arrow_up