Чи можна купатися у фонтанах Кам’янця-Подільського?

Чи можна купатися у фонтанах Кам’янця-Подільського?
  • У спекотні літні дні жителі Кам’янця використовують фонтани, як місце для купання.
  • Чи безпечний такий відпочинок, з’ясовували журналісти «20 хвилин».

Влітку фонтани Кам’янця стають не лише декоративною окрасою міста, але й часто місцем для купання. Плавають там не лише дорослі, а й діти. Але чи безпечний такий відпочинок, журналісти «20 хвилин» поцікавилися у директора КП «Комунбуд», який обслуговує фонтани у Кам’янці, Когута Сергія.

Чиновник розповідає, що купатися не заборонено, але роблять це мешканці міста на власний страх і ризик. Раніше людей виганяли, але зараз це не заборонено. Вода, якою наповнюють фонтани, це звичайна питна вода з міської мережі, яка тече у кранах кам’янчан. Обробляється рідина раз в два або, коли особливо жарко, раз в півтора тижні хлоркою і очищується від бруду. Проте таких заходів для підтримання чистоти надовго не вистачає, адже у фонтанах купаються безхатьки, цигани, лізуть у воду і бездомні тварини. Також часто заходять у взутті та одязі.

Те, що фонтани використовують як місце для купання, не тільки може загрожувати здоров’ю людей, але й приносить шкодить самому місцю відпочинку, адже фонтани не призначені для цього, додає Когут Сергій, тому вода засмічується, стає каламутною.

Коментарі
keyboard_arrow_up