Чим дивуватиме Кам'янець влітку (Програма фестивалів)

Чим дивуватиме Кам'янець влітку (Програма фестивалів)
Фото: Петро Ігнатьєв
  • Шість фестивалів літнього сезону, які варто обов'язково відвідати 

Працівники туристичної бази Zruchno.Travel відібрали 6 найяскравіших подій кам’янецького літа.

1. Фестиваль стилю “РетроФест”

Здійснити подорож у часі, приміряти на себе образи інших епох і зробити круті фотографії на тлі раритетних автомобілів - так запрошують на Міжнародний фестиваль стилю "РетроФест". Це справжнє свято для містян і гостей Кам’янця-Подільського. Фестиваль триватиме три дні, протягом яких в місті пройде маса цікавих активностей. Одна з головних подій - Кубок України з ретро-ралі "Від фортеці до фортеці": близько тридцяти раритетних екіпажів проїдуть спеціальним маршрутом від Старого замку Кам’янця-Подільського до Хотинської фортеці. Також в програмі ігри та розваги для гостей будь-якого віку в зоні "Грай-Land", модні ляльки на Retro kids show, літературний вечір, велика сімейна вечеря просто неба і фотоконкурс для домашніх улюбленців "Мій стильний друг".

Коли: з 07 по 09 червня

2. Музичний фестиваль "Соборна-фест"

Цього літа хвиля запальної музики й нестримних ритмів знову накриє старовинний Кам’янець-Подільський. Свято музики та гарного настрою "Соборна-фест" вкотре збере на центральній пішохідній вулиці всіх меломанів міста. У дні фестивалю на сцені виступить велика кількість музичних гуртів і виконавців, подарувавши гостям веселі літні вихідні. Крім живої музики, програма фестивалю порадує тематичними конкурсами, оригінальними призами, танцями, смачними частуваннями та напоями від готельного комплексу "7 Днів". Крім цього, гості фестивалю зможуть дізнатися цікаві історії з життя міста та невідомі факти із біографії виконавців.

Коли: 28–30 червня

3. Лучний турнір "Кам’яна стріла"

В останні вихідні першого літнього місяця Старий замок прийме на своїй території лучників із різних країн світу. Досвідчені стрільці зберуться в Кам’янці-Подільському, аби взяти участь у Міжнародному лучному турнірі "Кам’яна стріла" і визначити кращого. Спочатку стрільба з лука використовувалася людьми для полювання і бойових дій, але в наші дні це середньовічне заняття перетворилося в окремий вид спорту. Дізнатися більше цікавих фактів з історії цієї середньовічної зброї, розібратися в різновидах луків або навіть навчитися самостійно стріляти з лука на майстер-класі зможуть всі гості турніру.

Коли: 29–30 червня

4. Фестиваль води "Ількові забави"

У перші вихідні серпня в Кам’янці-Подільському відбудеться освіжаючий фестиваль води "Ількові забави". Програма свята розрахована на гостей різного віку: маленьких і дорослих любителів пригод чекатимуть веселі розваги, ігри та забави. Фольклорна частина свята базується на елементах народної обрядовості Дня Іллі. Фестиваль триватиме три дні, під час яких кожен бажаючий зможе взяти участь у водних естафетах, запустити паперовий кораблик і повеселитися на святі мильних бульбашок. А найактивніші учасники зможуть позмагатися у водяній битві. Головний слоган фестивалю "До Іллі мужик купається, а з Іллі з рікою прощається".

Коли: 02-04 серпня

5. Середньовічний фестиваль "Форпост"

Поринути в епоху середньовіччя, побачити вражаючі лицарські поєдинки та скуштувати страви середньовічної кухні - гостей запрошують на Міжнародний середньовічний фестиваль-ярмарок "Форпост". Основні локації свята розмістяться на території Старої фортеці. У фестивалі візьмуть участь клуби військово-історичної реконструкції, учасники яких будуть проживати у відтвореному середньовічному поселенні XIV-XV століть. Крім цього, всіх гостей фестивалю чекатиме ярмарок народних майстрів з майстер-класами, вистави від акторів вуличного театру, старовинні танці, ігри та забави, запальне фаєр-шоу та великий святковий фольк-концерт.

Коли: 16-18 серпня

6. Фестиваль “Остання столиця”

До сторіччя Української революції Кам’янець-Подільський ненадовго знову стане столицею УНР. З 23 по 25 серпня в місті буде проходити фестиваль військово-історичної реконструкції "Остання столиця". Учасники різних клубів військово-історичної реконструкції спробують наблизити всіх гостей до того героїчного періоду. В останні роки фестиваль проходить в форматі музейно-освітнього заходу, головним елементом якого залишається реконструкція вуличного бою між військами УНР і більшовиками. Крім цього, історичну ауру періоду Української революції доповнить музична програма, конкурс патріотичної пісні, художні виставки й театральні постановки.

Коли: 23–25 серпня

Коментарі
keyboard_arrow_up