Чим дивував «Ретрофест» у Кам’янці: день перший (ФОТО)

Чим дивував «Ретрофест» у Кам’янці: день перший (ФОТО)
  • На цей фестиваль Кам’янець – Подільський чекав з 2009 року. Адже саме 8 років тому у місті успішно пройшов дебютний «Ретрофест».
  • Цьогоріч  10 та 11 червня фест ретро-стилю у Кам’янці проходить вдруге.
  • Тож, що цікавого було у перший день «Ретрофесту» - бачили журналісти «20 хвилин».

Від самісінького ранку 10 червня у центрі Старого міста жваво. Будь-який фестиваль починається із детальної та ретельної підготовки. Де-не-де ретро-кари уже примостилися, аби за годину почати "позувати" на фото для учасників «Ретрофесту».

Готуються ятки із кавою та буріто, смажиться картопля, наливається медовий квас.

До Ратуші ввійшов Макс Неліпа, відомий український шоу-мен та ведучий. Саме він сьогодні, 10 червня, буде ведучим фестивалю ретро-стилю у Кам’янці. На прес-конференції для ЗМІ організатори розповіли про особливості фесту цьогоріч.

Наприклад, серед усіх ретро-карів сьогодні був представлений єдиний у світі «ЗІМ Фаетон», вишуканий та елегантний «Packard 120», «Citroen 2CV», найкрасивіше авто СРСР - «Чайка» ГАЗ-13. І справді, від таких автівок, які були на фестивалі, не лише чоловіки були у захваті. На тлі відполірованих та доглянутих ретро-карів фотографувалися дівчата, які не приховували своїх емоцій.

Урочисте відкриття фестивалю відбулося відразу після прес-конференції. Людей, щоправда, було не надто багато. Але ті, кому не лінь було прийти в суботу вранці на фестиваль, могли долучитися до флеш-мобу – сформували автомобільне кермо. Дрон фіксував те, як кермо звертає ліворуч чи праворуч, коли були відповідні вказівки від ведучих.

Аби дітвора не нудьгувала, малеча могла програти у "класики", "резинки", помалювати кольоровою крейдою на асфальті, розмалювати собі руки чи ноги розписами зі хни.

На пам’ять для «Ретрофесту» кожен міг залишити свій знак, долучившись до акції - малювання на довжелезному полотні. Учасники тут давали волю уяві – зображали усе, що бажали. Але найчастіше були такі малюнки, які асоціюються із «Ретрофестом»

Розважала та запалювала співачка Марієтта Вейс, котра теж фотографувалася на тлі цікавих та незвичних для буденності ретро-автівок. До речі, Марієтта у Кам’янці вже не вперше.

(на фото - співачка Марієтта Вейс)

Класичне ралі. Одна із найцікавіших частин "Ретрофесту-2017".

Ретро-кари рушали один за одним, в однакових проміжках часу, а не всі відразу. Їхали автівки від Старої фортеці до села Велика Слобода на «Дністровську рів’єру». За три з половиною години екіпажі повернулися до Ратуші.

Щоправда, рух через Замковий міст не перекрили. Весь транспорт поволі зливався воєдино: маршрутки, звичайні автівки, ретро-кари. Через це біля фортеці почасти створювалися затори, що спричиняли незручність.

Надивившись на круті ретро-кари, дітвора теж сіла за кермо. Щоправда, за кермо маленьких педальних автівок.

Поки учасники чекали на повернення головних героїв фесту – ретро-автівок, вони мали нагоду повчитися танцювати бугі-вугі.

Та чи не найбільше глядачів упродовж денної програми «Ретрофесту» зібрав показ ретро-купальників від дизайнерки Світлани Савєльєвої.

Та що цікаво, це було не просто дефіле подіумом, а ціла концептуальна постановка. До речі, купальники, що були представлені сьогодні, це прототипи тих, які були популярними у 20-80 роки минулого століття.

Ну абсолютно не схожі на такі, як сьогодні!

Опісля можна було познайомитися із таким стилем, як «стім-панк». Виставу підготували актори кам’янецького театру «Лінк».

Організатори фестивалю постійно заклопотано бігали й метушилися, старалися, аби все йшло згідно плану. Натомість хотілося б, аби кам’янчани не були пасивними, а більш активізувалися на такому фестивалі. Адже «Ретрофест» у місті проходить не щороку.

Коментарі
keyboard_arrow_up