Чисте обличчя Кам’янця залежить від смітників

Чисте обличчя Кам’янця залежить від смітників
Стара частина Кам’янця-Подільського – це обличчя усього міста. Саме тут упродовж цілого року туристи знайомляться із Поділлям, а також складають своє перше враження про Кам’янець.

У сприятливу погоду кам’янчани теж часто прогулюються древніми вуличками, роздивляються архітектуру. Приємно, коли у місті чисто, йдеш і не перечіпаєшся об пластикову пляшку, а вітер не розносить сміття від одного фешенебельного готелю до іншого. Є місця, де фактично на кожнім стовпі смітник. А є алеї, де їх, навпаки, вельми бракує.

Так, наприклад, коли йти вулицею Троїцькою по її лівій стороні, починаючи від одноіменної цервки і аж до її перетину із площею Польський ринок, налічується лише один смітничок біля готелю «Гостинний двір».


Натомість, на Вірменській площі стоїть аж три заржавілі баки,що жодним чином не «вписуються» у мальовничість кам’янецької архітектури. Ба більш того, він нічим не прикритий, тому відверто неприємні запахи змушують жителів та гостей міста прикривати носа долонею, надто у літню спеку. 

Стосовно зупинок громадських транспортів. Саме там щодня концентрується велика кількість людей, котрі чекають на потрібну маршрутку. Але на зупинці, неподалік пабу «Команда», а також напроти готелю «Клеопатра» смітники відсутні. 

Звичайно, аби зберегти «чисте обличчя» Кам’янця, мало говорити про недостатню кількість смітників. Адже потрібно, перш за все, не засмічувати рідне місто самому.

Коментарі
keyboard_arrow_up