Чому і чим смердить у Кам’янці- Подільському?

Чому і чим смердить у Кам’янці- Подільському?
Фото з мережі Інтернет
  • Різкі неприємні аромати змушують кам’янчан та гостей міста затуляти носа рукою чи хустиною.
  • Смердить не лише в центрі міста, а й на околицях.
  • То через що кам’янчани та туристи мусять морщити носа й гидуватися від смороду?

День молоді. Звечоріло. У сквері «Гунські криниці» саме виступає гість із Харкова – «Make like a tree». Атмосферу спокою, гармонії та музичної магії раптово порушує неприємний запах, котрий знайомий уже кожному корінному кам’янчанину. Хто у місті вперше, лякається й затуляє носа рукою. А хто вже неодноразово чув цей різкий сморід, то знає – це "Довжоцький спиртзавод".

Згодом була думка про те, чи це від цього заводу так смердить? Були варіації стосовно того, що цей запах може виділятися у процесі функціонування Кам'янець - Подільського м’ясокомбінату.  Але виявилося, що дошкуляє смородом кам’янчанам та гостям міста таки "Спиртзавод", що на Довжку.

фото: Wikipedia

Про це журналістам «20 хвилин» повідомив Юрій Крилов, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Кам’янець – Подільської міської ради. Цю інформацію підтвердив і міський голова Михайло Сімашкевич у facebook.

«Було одразу створено робочу комісію, яку очолив начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення. І здійснено виїзди - на Довжоцький спиртзавод і Кам'янець-Подільський м'ясокомбінат. Якщо останнє підприємство, за попередніми результатами роботи комісії, не створює умови для розповсюдження такого запаху, то спиртзавод – навпаки», - йдеться у дописі мера міста.

Юрій Крилов пояснює:

«Причина в тому, що смердить від бардополів. Коли іде аномальне явище (перед грозою,  зменшення тиску, вітер) і тоді то все йде на місто».

«…фаховий моніторинг у квітні цього року не виявив у повітрі на відстані 50 м від заводу перевищення таких речовин, як аміаку, азоту діоксин, сірководню. Але висновок наступний - ймовірною причиною неприємного запаху від бардополів є зміна метеорологічних умов. Тому вкотре будемо клопотати перед Мінаграрполітики та ДП "Укрспирт" про будівництво установки з виробництва біогазу на основі відходів спиртзаводу»,  - пише Михайло Сімашкевич у facebook.

скрін із допису Михайла Сімашкевича у facebook

 

Коментарі (3)
  • noName

    Навіть уявити не можливо, щоб подібне було у Франкфурті, Лондоні, чи в будь-якому місті ЄС... а наші "верхи" тільки можуть таляпати язиками і у фейсбуці писати! видно, що мають вигоду, раз нічого не робиться з цією вонючкою
  • Олена

    погода???????? справді погода винна?????

    Jar Kordon reply Олена

    Нє - то винні комуняки, які збудували спиртзавод.
keyboard_arrow_up