Forever young: як Кам’янець святкував День молоді (ФОТО, ВІДЕО)

Forever young: як Кам’янець святкував День молоді (ФОТО, ВІДЕО)
  • Вулична музика та атмосферні композиції від харківського музичного шамана, «літературний фреш» та швидкісне fast-піца, кінотеатр під відкритим небом та інтелектуальні настільні ігри.
  • Так відсвяткували у Кам’янці – Подільському День молоді 25 червня.
  • Журналісти «20 хвилин» приєдналися до свята і вже готові ділитися враженнями із вами.

25 червня гучно святкувала кам’янецька молодь. У сквері «Гунські криниці» від обідньої пори до самої ночі було людно. День молоді відзначали у Кам’янці усі, хто відчуває себе молодим! Вдалим був той факт, що  фактично усі події відбувалися на одній локації – поблизу фонтанує. Тобто, не треба було бігти зі Старого міста до скверу, щоб встигнути на якусь подію. Старт святкування розпочали з 14.00 години вуличні музиканти. Натхненно та від душі грали для кам’янчан кавери на популярні пісні та авторські композиції.


Ліричні композиції із присвятою коханій виконує Ігор Соколов (з гітарою) із Володимиром Мазуреноком.


А це, наприклад, гурт «Закінчилося пиво», який складає «просто Гарік» та Володимир, який грав із Ігорем.

 Хлопці навіть мали  власну групу підтримки.
Йдемо далі. Між двох дерев натягнуто спеціальну мотузку. Тендітна дівчина босоніж пробує пройтися між стовбурів, як справжній акробат.

Згодом Катерина розповість, що їхня команда нещодавно виграла гранд, завдяки якому зорганізують цю атракцію у сквері «Гунські криниці» на постійній основі, де навчатимуть ходити по мотузці усіх охочих.

«Людина – активна, яка прагне розвиватись, прагне жити, відчувати смак життя. Людина можу бути молодою все життя своє, щось пізнавати нове», - каже  Катерина Неспятіна.

І на підтвердження цих слів у розіграші квитка на  роуп-джамп із найвищого мосту в Україні переміг пан Анатолій. Він пообіцяв, що обов’язково спробує стрибнути.


Тут будь-хто міг зіграти в дартс. Чи якусь настільну гру.


Або посправлятися у бадмінтон.
Літераторам і митцям теж було чим зайнятися. Свої творчі словесні набутки зачитували поети та прозаїки Кам’янця на «Літературному фреші».


ГО «ФРІ» зорганізували «English Speaking Club». Під мелодії акустичної гітари молодь співала пісень англійською, спілкувалися між собою, обмінювалися враженнями від святкувань іноземною мовою.


Музичну частину святкування Дня молоді розпочали тріо «Невгамовні».

Опісля, для кам’янчан зіграв гурт «Експансія». 

Активних кам’янчан нагороджували грамотами та призами від спонсора.

Запалював на імпровізованій сцені молодий кам’янецький гурт «ME-Nots», передавши естафету згодом уже знаним музикантам із гурту «Бекінгем».
Розважали аудиторію новоспечений гумористичний дует «ОК». Учасниця дуету, до речі, виграла приз від шоу «Відділ кадрів». Інна Богатир поїде на концерт «Depechе Mode» у Київ. Окрім цього призу учасники вікторини на знання історії Кам’янця отримали сертифікати на вечерю в одному із бургер-кафе міста, а також квитки на «Zagata Music Day».

 
А от «Make me like a tree» - то спеціальний гість із міста Харків.

 

Музикант завітав привітати кам’янчан із Днем молоді на запрошення від організаторів «Zagata Music Day».  Сергій Онищенко (саме так звуть музиканта) під час виконання легких композицій був схожий на справжнього шамана. Тому молодь, що залишилася й дочекалася виступ, не зважаючи на дощ та неприємний запах із Довжоцького спиртзаводу, не лише насолоджувалися атмосферною музикою, а й захоплено споглядали, як музикант її творить.

Запалили ніч фаєрщики від формації «АРТ-Градація». Глядачі були у захваті.
Святкування завершилися після нічного перегляду кіно під відкритим небом. Молодь дивилася документальні короткометрівки про Кам’янець від ГО «Sinergicon».


На фото нижче - Андрій Заєць, співорганізатор заходів до святкування Дня молоді, режисер, підприємець, активіст.


По завершенні святкування Андрій оцінює результати. Вільних лавок у сквері упродовж усього дня не було. Активіст погоджується, що для Кам’янця це – успіх.


«Молодим можна бути і в 70 років. Яскравий приклад – Річард Брендсон. Це – стиль життя: не те, як ти вдягаєшся, не те, як ти живеш, як працюєш. Це те, що як ти себе відчуваєш, що ти робиш. Я зараз себе відчуваю на 19 років», - каже Андрій.


Давно вже сквер «Гунські криниці» не був таким живим. Молодь Кам'янця відгуляла на повну!

Коментарі
keyboard_arrow_up