Чому прокуратура вимагає припинити угоду про рекреаційну діяльність на території “Подільських товтр”?

Чому прокуратура вимагає припинити угоду про рекреаційну діяльність на території “Подільських товтр”?
  • Ще минулого року між Національним природним парком «Подільські товтри» та одним із товариств було укладено угоду про рекреаційну діяльність на території на території заповідника.
  • Прокуратура Хмельницької області на офіційному сайті сьогодні, 1 листопада, заявила про те, що вимагає визнати недійсним цей документ.
  • Чому правоохоронці вирішили скасувати договір, з’ясовували журналісти “20 хвилин”.

У липні 2017 року одне із товариств та Національний природній парк уклали угоду про те, що товариство буде здійснювати рекреаційну діяльність на території Надністрянського науково-дослідницького природоохоронного відділення парку. Територію площею 5,5 га суб’єкту господарювання було надано суб’єкту господарювання аж до 2055 року.

Проте користуватися лісовою ділянкою природно-заповідного фонду потрібно згідно вимог Лісового кодексу України. Таке довгострокове тимчасове користування лісами має відбуватися на підставі рішення органу виконавчої влади, прийнятого за погодженням з постійними користувачами. Тобто рішення про надання цієї ділянки у користування мала приймати Хмельницька облдержадміністрація. Однак, таке рішення цим органом не приймалося.

Також правоохоронці зазначили - в угоді йдеться, що товариство планує облаштувати у парку автостоянку та інші об’єкти, а це порушить грунтовий покрив заповідної зони.

Тож прокуратура звернулася до суду з вимогою визнати договір недійсним. Наразі позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up