Декларацію з лікарем підписали 45% кам`янчан

Декларацію з лікарем підписали 45% кам`янчан
  • У Кам`янці активно підписуть декларації з сімейними лікарями.

Із початку підписної кампанії, яка стартувала в Україні першого квітня, угоди з лікарями первинної медичної допомоги уклали станом на сьогодні близько 45 тис. кам’янчан. Повідомляють на сайті міської ради.

Заклади первинної медичної допомоги, в яких працюють сімейні лікарі, терапевти, педіатри, підписують контракт з Національною службою здоров’я, а пацієнти – декларацію з тими лікарями, яких самі собі обрали. 
Документи, які знадобляться для підписання угоди з лікарем, – паспорт та ідентифікаційний номер. Якщо ж ви підписуєте декларацію з педіатром (чи сімейним лікарем, який буде обслуговувати вашу дитину), то також знадобиться свідоцтво про народження дитини та документи (паспорт та код) одного з її батьків або опікунів.
Важливо: гроші за ваше обслуговування держава (НСЗУ) сплачуватиме закладу, у якому працює вибраний вами лікар. Цей процес розпочнеться одразу, коли медзаклад увійде у реформу: автономізується та укладе договір з НСЗУ.

Якщо ви впевнені, що знайшли хорошого лікаря, не гайте часу, адже у нього може просто не залишитись місць для нових пацієнтів. Лікар може відмовити вам у підписанні декларації, якщо він уже набрав максимально рекомендовану кількість пацієнтів: сімейний лікар може обслуговувати 1 800 пацієнтів, терапевт – 2 000, педіатр – 900.

Коментарі
keyboard_arrow_up