«Герої не вмирають!» У Кам’янці відбувся мітинг-реквієм вшанування пам’яті Небесної Сотні

«Герої не вмирають!» У Кам’янці відбувся мітинг-реквієм вшанування пам’яті Небесної Сотні
Два роки тому Україна пережила страшний удар. Сотня людей на столичному Майдані загинула від куль тогочасного антигуманного режиму. Сьогодні, 20 лютого, вся Україна вшановує пам’ять людей, котрі віддали своє життя два роки тому, у ході Революції Гідності.

Чи не вперше за останні кілька десятків днів у Кам’янці випав сніг. Прохолодна та вогка погода не стала перешкодою для людей, котрі вирішили прийти сьогодні на майдан Відродження у Кам’янці аби вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Захід розпочався о 16.00 годині. До стели пам’яті небайдужі кам’янчани приносили квіти, лампадки, свічки. 

Молилися за упокій душ кожного із Небесної Сотні.

Тріо бандуристів «Золоті струни» виконали легендарну композиція «Пливе кача…», котра для кожного асоціюється із трагічними подіями дворічної давнини.

Пам’ять полеглих вшанували хвилиною мовчання.

Людмила Михайлівна, дружина загиблого на Майдані  Корнєєва Анатолія Петровича, поділилася із присутніми фактами із життя покійного Анатолія Петровича і наголосила, що їй особисто вельми прикро, що у Кам’янці, окрім цієї стели із роздрукованою світлиною Небесної Сотні, пам’ятника немає.

Людмила Корнєєва

Згадали також і за Сергія Крайняка та Ігоря Гуменюка, юнаків із Кам’янця, котрі наразі перебувають за ґратами.

Учасник Революції Гідності Микола Сливка розповів про хлопців, їхнє життя до подій на Майдані, та як воно змінилося після.

Микола Сливка

Зокрема, Михайло Постіко, голова Кам’янець – Подільської міської організації «Свобода» зачитав спогади Ігоря Гуменюка про події на Майдані.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up