Кам’янчанам презентують “Громадський проект”

Кам’янчанам презентують “Громадський проект”
Координатор - Катерина Борисенко
  • “Громадський проект” - це платформа для реалізації бюджету участі, на якій кожен небайдужий до Кам’янця зможе подати свій проект.
  • Кам’янець - Подільський - 50-те місто України, яке спробує на собі платформу.

Сьогодні, 13 жовтня, у Кам’янці презентували платформу “Громадський проект”, що має на меті допомогти реалізувати бюджет участі.

Що таке “бюджет участі”?

Бюджет участі – це процес, завдяки якому кожен житель може брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів. Координатор платформи Катерина Борисенко докладно розповіла про те, як працює система. Кам’янець  -Подільський, до речі, 50-те місто, яке долучилося до впровадження цієї платформи в України. За кількістю населення наше місто зрівняли із Бердянськом. Там наразі подано 42 проекти.

Як працює платформа?

Платформа “Громадський проект” - це сайт. Тут слід зареєструватись, аби подати свій проект, вказавши дані в анкеті. Далі автор проекту подає ідею. Спеціальна комісія її
розглядає. Потім - проходить голосування серед жителів міста. Кожен, хто вирішив проголосувати за проект, повинен ідентифікуватись. Опісля голосування - визначається переможець. Наступний крок - реалізація проекту в наступному році.

Координатори проекту запевняють, що ця платформа має на меті прозоро висвітлювати процеси реалізації проекту - від моменту подання заяви до його фактичного завершення.

Наразі у Кам’янці платформа тільки в тестовому режимі. Модератори платформи переглянуть налаштування відповідно до специфіки міста. Побачити як працює система можна на прикладі у Хмельницькому.

Коментарі
keyboard_arrow_up