«Кохайтеся, а про документи подбаємо ми». У Кам’янці стартував пілотний проект «Шлюб за добу»

«Кохайтеся, а про документи подбаємо ми». У Кам’янці стартував пілотний проект «Шлюб за добу»

Христина та Михайло – кам’янчани, котрі вирішили одружитися, а заразом – стати учасниками пілотного проекту «Шлюб за добу». 

Сьогодні, 14 лютого, у День закоханих стартував проект «Шлюб за добу». Мета такого проекту – спрощена реєстрація шлюбу. За звичайних умов реєстрація шлюбу відбувається упродовж 30 днів (тобто спершу потрібно було подати заяву, а потім ще місяць чекати). То «Шлюб за добу» дає можливість упродовж 24 годин узаконити стосунки.

Такий проект реалізується також в Одесі, Львові, Києві, Миколаєві та Чернівцях. Планують, щоб згодом уся країна реєструвала шлюби за добу.

До Кам’янця – Подільського сьогодні завітав заступник Міністра юстиції України Гецадзе Гії Гізойович, начальник Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Худняк Віктор Анатолійович, мер Кам’янця – Подільського Михайло Сімашкевич. На події були присутні також ЗМІ із Хмельниччини. На брифінгу для журналістів високопосадовці розповіли, що такий проект повинен допомогти подолати корупцію та постійні набридливі черги у РАЦСі. Як жартома зауважив заступник Міністра юстиції України Гецадзе Гії Гізойович, слоган проекту «Шлюб за добу»: «Кохайтеся, а про документи подбаємо ми».

Із усієї Хмельницької області обрали Кам'янець - Подільський, адже переконані, що місто - надзвичайно романтичне .

Першими одружитися за добу наважилися кам’янчани Михайло та Христина. Хлопець зробив романтичну пропозицію дівчині на тлі Старої фортеці. Дівчина погодилася. І саме вони вирішили долучитися до реалізації пілотного проекту «Шлюб за добу». Начальник Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Худняк Віктор Анатолійович зауважив, що стартуватиме проект, подібний до цього, але за 24 години видаватимуть свідоцтво про народження нової людини, прямо в пологовому будинку.

Молодята були в центрі уваги, отримували подарунки та побажання від близьких. Батьки розчулювалися. 

матері молодят

Коментарі (1)
  • Олена

    класно!
keyboard_arrow_up