Комунальне підприємство Кам’янця переплатило за паливо 400 тис. грн

Комунальне підприємство Кам’янця переплатило за паливо 400 тис. грн
  • Прокуратура Хмельниччини вимагає визнати недійсною угоду, якою неправомірно збільшено ціну закуплених на суму 400 тис. грн паливно-мастильних матеріалів
  • Позов прокурора перебуває на розгляді в господарському суді Хмельницької області

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура виявила порушення вимог законодавства при проведенні публічних закупівель одним із комунальних підприємств міста Кам’янця-Подільського.

У жовтні 2018 року тендерний комітет комунального закладу визначив переможця відкритих торгів, з яким уклали договір про закупівлю за бюджетні кошти близько 15,5 тисяч літрів паливно-мастильних матеріалів – бензину марки А-92 та дизельного палива, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельниччини.

Відповідно до умов правочину загальна вартість товарної продукції склала понад 400 тисяч гривень.

Водночас, після проведення відкритих торгів, всупереч нормам Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладеного договору, між замовником та постачальником укладено додаткову угоду, якою загальні обсяги пального, що планується закупити зменшено на 1,2 тисячі літрів, але ціна договору лишилась сталою. 

Вийшло так, що протиправно збільшено ціну за одиницю товару і не відповідає вимогам тендерної документації. Ринкові ціни на бензин А-92 та дизельне паливо з часу проведення закупівлі та до моменту укладення додаткової угоди зменшилися.

«Тому, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання зазначеної додаткової угоди до договору про закупівлю товарів недійсною», – повідомив керівник Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр Гончар.

Коментарі
keyboard_arrow_up