Кулаки й струс головного мозку, "фахітас по-кам’янецьки” і несмачна піца: як “Ревізор” був у Кам’янці - Подільському

Кулаки й струс головного мозку, "фахітас по-кам’янецьки” і несмачна піца: як “Ревізор” був у Кам’янці - Подільському
Скрін із сюжету шоу "Ревізор"
  • Пригадуєте, місто облетіла новина, що у Кам’янці - Подільському - “Ревізор” із Тищенком?
  • Так от, сьогодні, 16 жовтня, в ефірі “Нового каналу” вийшла передача, де показали кам’янецькі заклади харчування і готель.
  • Чому жодному закладу Тищенко не залишив відзнаку - бачили журналісти “20 хвилин”.
  • А ви дивились?

Микола Тищенко - знаний в Україні ресторатор. А віднедавна - ведучий шоу “Ревізор” на “Новому каналі”. Знімальна група була на інспекції у Кам’янці в травні. Зокрема відвідали  арт- кафе “Ратуша”, кафе “Ніка”, піцерію “Мак Смак” та готельно-ресторанний комплекс “Біля Річки”.

Спершу “Ревізор” зі своєю командою відвідав арт-кафе “Ратуша”. Знаходиться заклад у самісінькому серці Старого міста - у будівлі найстарішої в Україні ратуші.

Голова асоціації готельєрів і рестораторів , він же - батько власника кафе Олександра, Ковальський Анатолій погрожував тенісною ракеткою вдарити по сідницях Тищенка. Здивував і шокував "Ревізора" платний туалет. Вартість - 5 гривень. Тищенко пояснив, що це, перш за все, - незаконно. В туалеті пахло сечею і кімната була не надто чистою. Злив умивальника забитий.

Тищенко замовив американо без молока та фахітас курячий. Обслуговувала гостей з “Нового…” офіціантка Надія. На питання Тищенка: чому в такому арт-кафе - мексиканська кухня, дівчина пояснила, що в “Ратуші” є поєднання різних кухонь. "Ревізора" здивувала подача фахітас. Взагалі мексиканська страва подається із коржиком, а в кафе “Ратуша” страву подали на сковорідці.  Шеф-кухар нервував, але даремно, адже Тищенко похвалив курятину. За каву та фахітас ведучий заплатив 73 гривні. Але розрахуватись зміг лише готівкою, бо терміналу в кафе не було.

Новинкою цього сезону “Ревізора” є терези, на які ставлять чорні й білі кульки, що символізують слабкі й сильні сторони закладу відповідно.

Вердикт Тищенка:

  • білі кулі за: невисокі ціни за замовлення, персонал (зокрема похвалив офіціантку Надю),
  • чорні кулі за: пил, меблі не пасують інтер’єру, неприємний запах з туалету, за відвідини якого вимагають 5 гривень, бруд на кухні і немає професійної техніки.

Висновок - “Ревізор” не порекомендував арт-кафе “Ратуша”.


Далі інспекція продовжилась у кафе “Ніка”. Персонал знімальну групу зустрів посмішками. Але відразу приблігла власниця кафе. Тищенко мав декілька зауважень щодо функціоналу кухні: “гарячий цех” - маленький, фритюр - не професійний, нечисті сковорідки, кляр, що залишився, зберігали не в холодильнику.  Ще виникло питання у “Ревізора” щодо товарного сусідства у холодильнику та свіжості продуктів: заготовили відбивні й моркву раніше, тому продукти починали псуватись.

Шеф-кухяря Лілю викликали з вихідного. На робочому столі шефа усе накидано: поруч із місцем презентації страв і раковина, і брудні ганчірки. Поки Тищенко перевіряв кухню, встиг ще й підкріпитись - з’їв дирун, який і похвалив. Щоправда, Тищенко мав сумніви щодо збереження продуктів в іншому холодильнику - йому було схоже, що там зберігають недоїдки.

Замовив фруктову нарізку, шмат хліба і найдорожчу страву - м’ясну пательню, яка вартує 200 гривень. В залі Тищенко вказав на пил, який був і на вішаках, і на світильнику, і під столом.  На терасі подушки для сидіння були забруднені плямами, які, як сказала власниця, не відпираються.  Головна страва Тищенку не сподобалась: курятина була суха, телятина - жорстка. "Ревізор" показав майстер-клас шефу Лілії - як філірувати фрукти, адже, за словами Тищенка, подавати фрукти на шпажці - “минулий вік”. За своє замовлення Тищенко віддав 282 гривні і 10% залишив на чай офіціантці Вікторії.

Вердикт Тищенка:

  • білі кулі за: дизайн кафе, персонал (офіціантка Вікторія),
  • чорні кулі за: високі ціни в меню, залишилось багато питань щодо кухні, не смачна головна страва.

Висновок: “Ревізор” не рекомендує кафе "Ніка".


Наступним об’єктом інспекції стала піцерія “Мак Смак”. Замість посмішок персонал кудись порозбігався. Відразу ж прийшов власник. Тищенко йде на кухню. Робоча поверхня кухаря - чиста, але все дуже неохайно. З недоліків - піца в холодильнику без маркування, а дріждьове тісто - не в холодильнику, що є порушенням. Коробки для піци знаходяться на підлозі. Кухня "Ревізора" не потішила.

У залі - прозорі столи чисті, але стільці потребують заміни, бо зіржавіли. У туалеті бракує світла, а унітаз - брудний.

Меню немає - касир про різновиди піци ( а їх є 8) розповідає “на словах”. Тищенко придбав усі види піци. Заплатив 756 гривень, але згодом зрозумів, що касир порахувала дві однакові піци. Касир Ілона за інцидент вибачилась і віддіала 84 гривні за піцу.  Куштував Тищенко піцу у присутності кухаря. Але ресторатор сказав, що страва - несмачна.

У піцерії був присутнім таємний покупець. Дівчина придбала салат “Цезар”, який має важити 200 грам. Але касир Ілона обважила покупця - замість обіцяних 200 грам салату було лише 181 грам. Натомість було запропоновано зважити салат на тих терезах, що важила на них касир. Там ваги показали 179 грам.

Вердикт Тищенка:

  • білі кулі за: хороші ціни,
  • чорні кулі за: неприбрані туалети та залу, відсутність маркування на продуктах, обваження і обраховування покупців, несмачну піцу.

Висновок: “Ревізор” не рекомендує піцерію "Мак Смак".


Але те, що було далі у програмі шокувало усіх. Інспекція дісталась готельно-ресторанного комлпексу “Біля річки”. Як тільки знімлаьна група потрапила на територію готелю, на Тищенка напали. Чоловік не пускав оператора, а жінка почала кидатися із кулаками на “Ревізора”, пошкодивши светр і ледь не зіпсувавши петличку. Видовище було шокуюче.

Далі власники почали запевняти, що це - не готель і не ресторан, а їхня приватна власність. Щоправда, усі деталі, що були на території садиби, вказували на протилежне: і таблички біля басейну, і нагадаування для гостей номеру.  Власники навіть погрожували: “...спати вам тут не вдасться”. У номері було сиро й брудно, у ванній - грибок і волосся у зливі.

Інспекція завершилась візитом до травматолога. Тищенка, коли знімальна група писала заяву в поліцію, раптово почало нудити. Як виявилося - у ведучого “Ревізора” - струс головного мозку.

Побачити випуск телепередачі "Ревізор" у Кам'янці - Подільському можна на сайті  "Нового каналу".

Коментарі (3)
  • Parhomenko Maria

    Дякую за рекламу, хоч і дещо недолугу, готеля 'Біля річки'. Вже тричі була, їздитиму й надалі, ще й радитиму. Пану Михайлу - респектище. 'Ревізор' викликає огиду своїм нахрапом.
  • Igor MemFix

    Шановні, 5 граматичних помилок на один допис-це занадто)

    Joanna Sheptytska reply Igor MemFix

    Дякуємо, що вказали на недоліки. Виправляємо.
keyboard_arrow_up