На Кам’янеччині незаконно приватизували понад 5 гектарів державних земель водного фонду

На Кам’янеччині незаконно приватизували понад 5 гектарів державних земель водного фонду
фото: мережа Інтернет

Загальна вартість земель водного фонду, яку неправомірно приватизували на території Кульчієвецької та Рудської сільських рад, становить понад 187 тисяч гривень.  Прокуратура Хмельниччини відстоює в суді повернення державі майже 5,5 га земель водного фонду.

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура виявила факти неправомірного набуття права користування земель водного фонду на на території Кульчієвецької та Рудської сільських рад. Про це інформує прес-служба прокуратури Хмельницької області. За словами Олександра Гончара, заступника керівника місцевої прокуратури, Кам’янець-Подільська райдержадміністрація ще у 2007 та 2010 роках уклала два договори про оренди земельних ділянок водного фонду із місцевими мешканцями. Площа земель, необхідна  для рибогосподарських потреб, загалом склала майже 5,5 гектарів.

Але нормативна грошова оцінка цих земель, яка є підставою для визначення розміру орендної плати, не проводилась. Як наслідок, розмір орендної плати є заниженим. За таких обставин місцевий бюджет та територіальна громада недотримували значні суми коштів. Місцева прокуратура звернулася у суд з позовними вимогами до райдержадміністрації та орендарів про визнання недійсними договорів оренди земель водного фонду, середня вартість яких складає більше 187 тисяч гривень.

Коментарі
keyboard_arrow_up