“Неєвропейський тротуар” напроти Євроскверу: коли кам'янчанам чекати на ремонт?

“Неєвропейський тротуар” напроти Євроскверу: коли кам'янчанам чекати на ремонт?
  • За останній час Євросквер став дуже популярним місцем відпочинку і серед кам’янчан, і серед туристів. У парку є і велодоріжка, і лавки, і тротуар, вкладений плиткою.
  • Але по цій же вулиці, напроти, тротуар може похизуватись лише ямами, що після дощу перетворюються на глибокі калюжі, і шматками розбитого асфальтового покриття та плит.
  • Журналісти “20 хвилин” вирішили з’ясувати, чи планують ремонтувати цей відтинок тротуару, чи він так і залишиться контрастувати з Євросквером?

У Кам’янці - Подільському віддавна існує проблема, котра пов’язана зі станом асфальтового покриття у місті. І проблема ця є не тільки у “спальних” районах, а й у самісінькому центрі Кам’янця.

Надто увагу привертає стан асфальту, де контраст найбільш відчутний. Наприклад, відрізок тротуару по вулиці Огієнка, від перехрестя вулиці Данила Галицького до вулиці Соборної. Через дорогу, напроти, є Євросквер, яким так пишається влада. Там постійно відпочивають кам’янчани. А останнім часом там почали проводити культмасові заходи. Оскільки сквер, порівняно, новий, покриття там ще не зіпсоване ні погодою, ні часом. Але зовсім поруч із парком,через дорогу,  де відійти треба лише декілька метрів, можна побачити абсолютно “неєвропейський” тротуар.

Асфальт буквально всіяний ямами, котрі під час дощової погоди перетворюються на глибокі калюжі. 

Плитка давно розтовчена. І, схоже, давно неремонтована.

Мами з візочками намагаються якомога обережніше проїхати цей відрізок тротуару, аби не зіпсувати майно. Старші люди намагаються ями оминати, аби на перечіпитися через них та не впасти долілиць.

Цим же тротуаром йде 41-річна кам’янчанка Наталія. Жінка коротко коментує:

“Це жахлива дорога! А що тут ще можна сказати?”

20-річний Ростислав погоджується:

“А що можна казати про те, чого немає? Один тротуар роблять шикарно, а інший - просто залишають, ніби непотріб”.

Як виявилось, за останні десять років гроші з міського бюджету на ремонт цієї частини асфальту не виділялись. Таку інформацію надали журналістам “20 хвилин” у відповіді на офіційний запит. І до кінця 2017 року гроші не планують виділяти.

То що, цю частину тротуару так і залишать, аби вона й далі вкривалась ямами? На це журналістам відповіли: “Роботи з ремонту тротуару по вулиці Огієнка (на ділянці від вул. Данила Галицького до вул. Соборна напроти Євроскверу) включені в план ремонту об’єктів благоустрою, який буде внесено на розгляд депутатського корпусу у 2018 році!”.

Заступник міського голови, Сергій Бабій, коментує:

“Зважаючи на те, що ну десь 80% цього всього тротуару - це приватні комерційні структури, зрозуміло, що ми не хотіли би укладати гроші прямо перед їхніми сходами. Тому ми би хотіли якось разом з ними це вирішити. Вони, не чекаючи цього “Євроскверу” для себе зробили там, що  в кожного своя плитка, в окремих вже ця тротуарна плиточка вже років десять, а в окремих місцях, де є якись проїзд чи десь десять метрів жеківського будинку, - там взагалі нічого немає. Тому ми домовились про те, що ми зробимо з ними 50\50. Але це вже не в цьому році”, - каже заммера.

А поки “верхівка” ще не домовилась, кам’янчани продовжують оминати ями з калюжами в центрі одного з найтуристичніших міст України!

Коментарі
keyboard_arrow_up