Оздоровчий відпочинок дітей в Коблево - що про це кажуть в міськраді Кам'янця

Оздоровчий відпочинок дітей в Коблево - що про це кажуть в міськраді Кам'янця
Фото: міськрада
  • Представники влади вирішили зекономити на відпочинку дітей і поплатилися за це
  • У таборі отруїлося близько 50 осіб, з яких 10 - кам’янецькі діти

Вранці 24 червня двома автобусами 114 дітей з Кам’янця відправили у Коблево Миколаївської області. Вони поїхали до табору «Салют», який переміг за результатами електронних торгів по системі «Прозоро». 

За словами директора департаменту соціального захисту населення Людмили Позинюк на відпочинок дітей виділили 576 тис. 900 грн. Виявилося, що цей табір - найдешевша із запропонованих пропозицій.

Стартова ціна за путівку становить 6 тис. 500 грн, їх ціна – 5 тисяч 60 грн. Представники влади мали придбати 89 путівок, але вирішили зекономити на пропозиції, щоб відправити на відпочинок більше дітей.

Людмила Позинюк каже, що вони підготували документацію для проведення тендеру, вказали вимоги до табору, кімнат, харчування та самого відпочинку дітей.

Зв’язалися з директором табору та отримали від нього необхідну документацію та фото, на яких столова, хол, кімнати, майданчики - все відповідало вимогам, як і на сайті табору. Поцікавилися відгуками з міст, які минулими роками возили туди дітей.

Жодних нарікань не почули. У переможця всі документи були в порядку. 

Нагадаємо, що керівництво табору намагалося приховати отруєння.

На прес-конференції заступник міського голови Вадим Савчук повідомив, що у таборі отруїлося близько 50 осіб, з яких 10 - кам’янецькі діти.

За офіційними даними, на сьогодні у лікарні троє кам’янчан. Їхній стан задовільний, і в четвер дітей випишуть. У таборі працюють відповідні служби, які з’ясовують причину та походження отруєння. 

Нагадаємо, що діти за їх словами отруїлися їжею.

"Ситуація така: діти розділилися – половина з них хоче до дому, інші хочуть залишитися. Так поділилися і батьки. Вже завтра ми вирішимо, як бути. Але дивує інше - табір продовжує працювати у звичному режимі, і в ньому перебувають понад 700 дітей з різних регіонів", каже Вадим Савчук.

Коментарі (1)
keyboard_arrow_up