«Поділля Woodcraft» у Кам’янці збере відомих скульпторів

«Поділля Woodcraft» у Кам’янці збере відомих скульпторів
Ілюстративне фото з мережі Інтернет
  • «Поділля Woodcraft» - це дебютний фестиваль, який пройде у Кам’янці з 7 по 17 серпня.
  • Захід об’єднає класичний скульптурний симпозіум європейського формату з арт-акціями, майстер-класами, кіно та музикою.
  • Уже відомо, що участь у заході візьмуть 7 іменитих українських скульпторів.

У Кам’янці-Подільському у серпні з’явиться нова арт-локація - майданчик з дерев’яними скульптурами. Сім образів кам’яненцьких ремісників з’являться у рамках нового фестивалю «Поділля Woodcraft». Фест у Кам’янці проходитиме 7-17 серпня, на території житлового комплексу «Нова Будова». Там і з’явиться мініатюрний парк скульптур.Участь у фесті вже узгодили скульптори з Кам'янця-Подільського, Рівного, Калуша, Івано-Франківська.

 

А вчора, 18 липня, на прес-конференції для ЗМІ, представник від організаторів фесту, Інна Вікторівна Березіна, розповіла, що події такого штибу в Європі проходять вже давно й часто. І Кам’янець - Подільський у серпні приєднається до такої мистецької тенденції.

 

 

Коли? З 7 по 17 серпня 2017 року(окрім неділі 13 серпня та понеділка 14-го).

Де? Місто Кам'янець - Подільський. Усі події «Поділля Woodcraft» відбуватимуться на території ЖК "Новобудови". Де саме - питання ще уточнюється, адже локація пов’язана із технічними потребами майстрів. Тому, про  уточнене місце читайте в оновленнях “20 хвилин”.

Лейтмотив дебютного фестивалю - відродження образів майстрів ремісничих цехів, що діяли в Кам’янці. Кожна скульптура буде до 3х метрів заввишки.

Цікаво, що 12 серпня пройде ”speed carving“ (швидка різьба). Майстри на очах відвідувачів фесту упродовж 2-3 годин вирізатимуть фігури, які розігруватимуть потім на аукціоні. А вилучені кошти підуть на благочинність.

З музичної частини фестивалю - організують міні джаз-фест під час симпозіуму.

Вхід на фестиваль вільний.

Коментарі
keyboard_arrow_up